2013-01-17 09:11:05
Φωτογραφία για Οι Πατρινοί για τα ακίνητά τους: Να το πουλήσω, να γλυτώσω!
Βάρος για τους ιδιοκτήτες τους συνιστούν πλέον τα ακίνητα. «Το όνειρο κατέληξε εφιάλτης» λέει σχηματικά στην «Π» η Κυριακή Αθανασιάδη, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας, καθώς καθημερινά αναφέρονται περιπτώσεις ιδιοκτητών που θέλουν να πουλήσουν την ακίνητη περιουσία τους για να γλυτώσουν τους φόρους ή ακόμη και να ρευστοποίησουν.

Να ξεφορτωθούν ακίνητα, που έχουν στην κατοχή τους, επιδιώκουν πατρινοί ιδιοκτήτες, καθώς από τη μια η φορολογία είναι δυσβάσταχτη, από την άλλη, οι οικονομικές υποχρεώσεις τρέχουν. «Εχουμε περιπτώσεις πολιτών που θέλουν να πουλήσουν, γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα στεγαστικά δάνεια που έχουν λάβει ή χρειάζονται ρευστό για χρέη προς τρίτους» λέει στην «Π» η κ. Αθανασιάδη, τονίζοντας ότι για αρκετούς πλέον τα ακίνητα αποτελούν βάρος.

«Αρκετοί θέλουν να τα ξεφορτωθούν, αλλά δεν αγοράζει κανείς», συνέχισε η ίδια, τονίζοντας ότι η βαριά φορολογία αποτελεί από μόνη της ενα πρόβλημα και επικαλείται τους σαράντα φόρους που επιβαρύνουν την ακίνητα περιουσία.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ