2013-01-18 03:24:03
Φωτογραφία για Νέα συνάντηση για τα πυρηνικά της Τεχεράνης
Νέα συνάντηση Ιρανών αξιωματούχων με εκπροσώπους των έξι μεγάλων δυνάμεων, για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης προανήγγειλε το πρακτορείο ειδήσεων των Ιρανών σπουδαστών ISNA, αναφέροντας ως πιθανότερες ημερομηνίες των συνομιλιών την 28η και την 29η Ιανουαρίου.

Διπλωματική πηγή στη Βιέννη, όπου εδρεύει η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), άφησε να εννοηθεί πως οι ημερομηνίες που υπαινίσσεται το ISNA είναι ενδεχομένως ορθές. Ωστόσο, αμφότερες οι πηγές επισήμαναν πως η συνάντηση απομένει να επικυρωθεί κι επισήμως.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων επισήμανε πως οι ημερομηνίες της συνάντησης ενδέχεται και να αλλάξουν ανάλογα με την τοποθεσία που θα ορισθεί για τη συνάντηση. Ως πιθανούς τόπους που μπορεί να τη φιλοξενήσουν, αναφέρει την Κωνσταντινούπολη και τη Γενεύη, καθώς και «κάποιες άλλες πόλεις».

Ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, υπογράμμισε πως ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί μία συγκεκριμένη ημερομηνία για τη συνάντηση.

«Οι επαφές συνεχίζονται. Αναμένουμε από τους Ιρανούς να απαντήσουν», αποκρίθηκε σε σχετική ερώτηση.

Η κ. Άστον επιβλέπει την πορεία των επαφών με την Τεχεράνη για λογαριασμό των έξι δυνάμεων που απαρτίζουν την Ομάδα 5+1 (τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ - ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία - συν τη Γερμανία). Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ