2013-01-20 20:44:02
Φωτογραφία για Καλώς μας ήρθαν λοιπόν...
Γράφει ο Τσανούσης Στάμος

Μετα απο αρκετό καιρό ξανά δημιουργείται στην Ελλάδα ένα κύκλωμα τρομοκρατίας. Μετα απο αρκετό καιρό εκκόλαψης, μέσα στην παρακμή της οικονομίας , την ...πολιτική παρακμή, αλλα κυρίως την παρακμή αξιών έρχεται η ώρα η Ελλάδα να πληρώσει τους τόκους της.

Έτσι μετά τις μούντζες , μετά τα γκαζάκια, μετα τις καμμένες τράπεζες ήρθαν και οι νεότερες εκδόσεις τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σίγουρα οι μούντζες, τα γκαζάκια οι τραπεζες πο καίγονται, πράξεις όπως η marfin, οι πυροβολισμοί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, η βόμβα στο mall συνδέονται μεταξύ τους.

Η σύνδεση είναι η φασιστική διακυβέρνηση της Ελλάδας που γέννα τέτοια φαινόμενα αντίδρασης. Η σύνδεση είναι η παρακμή της πολιτικής και η κοινωνική παρακμή που έχουν φέρει οι πολιτικοί στην Ελλάδα. Η σύνδεση τέλος είναι η φτώχεια, διότι η φτώχεια είναι η κυρία μορφή βίας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες.


Όμως οι μούντζες, οι βόμβες, τα γκαζάκια , οι σφαίρες είναι το μέσο που χρησιμοποιείται. Όπως μέσο είναι και οι διαδηλώσεις και όλων των τύπων οι αντιδράσεις. Και ποιο μέσο θα επιλέξει ο καθένας είναι επιλογη δική του.

Και κάθε μέσο έχει δικά του ποιοτικά χαρακτηριστικά. Δείχνει αντίδραση, δείχνει οργή, δείχνει ένταση, δείχνει απόγνωση. Μεταφέρει δηλαδή την ψυχολογική κατάσταση αυτού που τα χρησιμοποιεί.

Σε αυτήν τη βάση υπάρχουν άμεσα ή ύστερα φαινόμενα αντίδρασης, αυθόρμητα ή οργανωμένα και ειλικρινή ή ψεύτικα.

Χωρίς να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει κανεις με όλες τις αντιδράσεις είναι εύκολο να διακρίνει ποιες είναι αυθόρμητες και ποιες είναι εκ του πονηρού. 

Σε αυτη τη βάση πρέπει να σκεφτούμε τα δυο τελευταία χτυπήματα. Τις σφαίρες στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και την βόμβα στο mall.

Άσχετα αν τελικα είναι τρομοκράτες ή αν είναι παρακρατικοί αυτοι που επέλεξαν αυτόν τον τροπο αντίδρασης είναι σίγουρε καθεστωτικοί. Είναι άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να ασκήσουν πολιτική. Και να συνδιαλλαγούν με την πολιτική της κυβέρνησης. 

Τα χτυπήματα δεν είχαν αντικειμενικό σκοπό. Δεν σκοπεύαν ούτε πρόσωπα ούτε σκοπιμότητες. Το μόνο που ήθελαν είναι να πουν είμαστε εδώ , και μπορούμε. Και απαιτούν απο τους κυβερνώντες να αντιληφθούν ότι είναι εδώ και ότι μπορούν.

Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, βράδυ πήγαν και έριξαν μερικές σφαίρες. Κανένας αντικειμενικός σκοπός. Ούτε θα σκότωναν κάποιον, ούτε αυτός ο κάποιος θα αλλάξει μυαλά, ούτε πολιτική. Ήθελαν απλα να πουν στην κυβέρνηση ότι είναι εδώ. Ότι όπως η κυβέρνηση μπορεί και τρομοκρατεί, ότι όπως χρησιμοποιεί τον φόβο για να ασκεί διοίκηση, το ίδιο μπορούν να κάνουν και αυτοί. Να δημιουργήσουν φόβο.

Το ίδιο έγινε σήμερα και στο mall. "Κύριοι μπορούμε". Αυτο ήθελαν να πουν. Θέλουν να βάλουν τους διοικούντες να σκεφτούν ότι αυτη η βόμβα θα μπορούσε να μπει Σάββατο ή ακόμα χειρότερα γιορτές και μέσα στο mall να μην υπάρχουν 200 άτομα αλλα 20.000 άτομα και να μην προλάβουν να βγουν. Και ζητούν απο την κυβέρνηση να το σκεφτεί καλα αυτό. Και επειδή είναι ικανοί να το κάνουν αυτο, να τους δίνει σημασία.

Με μια λεπτομέρεια όμως. Ότι ο μοχλός πίεσης είναι ο ίδιος που καταστρέφεται απο τους παρηκμασμένους πολιτικούς και τον φασισμό τους. Οι πολίτες, που βιώνουν την καταστροφή την οποία κάνουν οι πολιτικοι της Ελλάδας, τα θύματα της καταστροφής του κοινωνικού ιστού , είναι ο μοχλός πίεσης που χρησιμοποιούν αυτοι οι "πολιτικοι" τρομοκράτες.

Σίγουρα με αυτο το χτύπημα, όπως έγινε, δεν θα υπήρχαν θύματα. Ο συμβολισμός όμως είναι ότι αν θέλουν, αν η κυβέρνηση δεν συνέλθει, την επόμενη φορά θα υπάρχουν θύματα. Για άλλη μια φορά λοιπόν όλοι οι πολίτες , όλοι οι Έλληνες που βασανίζονται και χάνουν την αξιοπρέπεια τους απο τις κυβερνήσεις βιώνουν την φράση "στου κασίδη το κεφάλι". Αυτοί οι οποίοι θα βγάλουν σε λίγο μια βαρύγδουπη προκήρυξη γεμάτη πολιτικούς ορισμούς και αφορισμούς, στο όνομα των Ελλήνων , είναι οι ίδιοι που έστω και συμβολικά χρησιμοποίησαν την ζωή μερικών Ελλήνων ως μοχλό πίεσης.

Αυτου του είδους τρομοκρατικά χτυπήματα είναι ξενόφερτη μόδα. Είναι σαν αυτα που γίνονται στην μέση ανατολή και τις αραβικές χώρες. Τυφλά και χωρίς κύριο σκοπό.

Αν κάποιος έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τα όπλα ως ακτιβισμό. Ως τροπο αντίδρασης σε αυτο που γίνεται στην Ελλάδα, ας μάθει να στοχεύει. Ας τα γυρίσει σε αυτούς που πρέπει. Όχι σε τζάμια γραφείων, ούτε σε καταστηματα. Σε αυτη τη περίπτωση θα έχει ισχυρές πιθανότητες να γίνει εθνικός ήρωας.

Μπορεί να είναι αυτό σωστό , μπορεί να είναι λάθος. Ας κρίνει ο καθένας ποιος είναι ο σωστός τρόπος αντίδρασης απέναντι σε μια κυβέρνηση που δολοφονεί τους Έλληνες και τους στερεί την αξιοπρέπεια τους.

Αλλιώς ας βρει άλλον τρόπο να μιλά να συνδιαλλέγεται και να ζητά απο τους όμοιους του, πολιτικούς.

stsanoussis.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ