2013-01-21 15:19:07
Φωτογραφία για Αμαλιάδα: Έργο πνοής προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ!
Άνοιξε ο δρόμος για την επεξεργασία των λυμάτων των δημοτικών διαμερισμάτων και των οικισμών του δήμου Ήλιδας, καθώς δημοπρατήθηκε το έργο: «Συλλογή, μεταφορά και επεξεργασία λυμάτων οικισμών δήμου Ήλιδας στην ΕΛΛ Αμαλιάδας» με προϋπολογισμό 15.129.000,00 ευρώ!

Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013/Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. και είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Συνοχής και από εθνικούς πόρους και φορέας κατασκευής και αναθέτουσα αρχή είναι ο δήμος Ήλιδας.

Στο διαγωνισμό κατέθεσαν προσφορά εννέα εταιρείες και σε πρώτη φάση θα αξιολογηθούν οι τεχνικές προσφορές και στην συνέχεια η επιτροπή αξιολόγησης θα περάσει στις οικονομικές προσφορές.

Το έργο έχει κατανεμηθεί σε δύο επιμέρους τμήματα και πιο συγκεκριμένα, το επιμέρους τμήμα του έργου: «Έργα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων δήμου Ήλιδας» με τμηματικό προϋπολογισμό 12.435.300,00 ευρώ (επιμετρούμενο τμήμα) και το επιμέρους τμήμα του έργου: «Επέκταση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Αμαλιάδας- Β' στάδιο» με τμηματικό προϋπολογισμό 2.693.700,00 ευρώ (κατ' αποκοπή τμήμα).


Το έργο θα εκτελεστεί στους οικισμούς: Καρδαμάς, Δουνέϊκα, Κουρούτα, Μαραθιά, Ροβιάτα, Σαβάλια, Αμπελόκαμπος και Αμαλιάδα.

Το τμήμα: «Έργα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμών δήμου Ήλιδας» αφορά στα έργα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων σε δύο ενοποιημένα οικιστικά σύνολα (Νότιο και Δυτικό), τα οποία περιλαμβάνουν τον Καρδαμά, τα Δουνέiκα (Νότιος κλάδος) και Κουρούτα, Μαραθιά, Ροβιάτα, Σαβάλια, Αμπελόκαμπος (Δυτικός κλάδος).

Ο Νότιος κλάδος οδηγείται στο δίκτυο αποχέτευσης της Αμαλιάδας και από εκεί στην ΕΕΛ, δηλαδή στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Αμαλιάδας στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Ο Δυτικός κλάδος οδηγείται απευθείας στην ΕΕΛ. Για τη μεταφορά των λυμάτων προβλέπονται 11 αντλιοστάσια ακαθάρτων.

Το τμήμα: «Επέκταση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Αμαλιάδας- Β' στάδιο», αφορά τα έργα επέκτασης της υφιστάμενης ΕΕΛ Αμαλιάδας, ώστε να καλύπτει τους πληθυσμούς των νέων οικιστικών συνόλων που θα οδηγηθούν στην εγκατάσταση, καθώς και τα απόβλητα των αποστραγγιστικών τάφρων.

Η εφαρμοζόμενη μέθοδος επεξεργασίας στην ΕΕΛ, είναι το σύστημα της ενεργού Ιλύος με παρατεταμένο αερισμό με ταυτόχρονη πλήρη σταθεροποίηση της ιλύος. Η υφιστάμενες εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, περιλαμβάνουν σήμερα δύο όμοιες γραμμές κύριας βιολογικής επεξεργασίας και στο πλαίσιο της νέας εργολαβίας θα προβλεφθεί μία νέα γραμμή. Συνολικά τα έργα επέκτασης του Β' σταδίου θα καλύψουν 12.000 ι.κ. περίπου.

Από την στιγμή που θα υπογραφεί η σύμβαση, ο ανάδοχος θα έχει προθεσμία 24 μήνες για την εκτέλεση του έργου.

Με την εκτέλεση του έργου θα δοθεί λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς και η παραλιακή ζώνη αλλά και τα δημοτικά διαμερίσματα πέριξ αυτής, θα αποκτήσουν δίκτυο αποχέτευσης, δίνοντας ταυτόχρονα την ώθηση για τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ