2013-01-28 19:31:03
Φωτογραφία για Βραβευμένη κατοικία στον Καναδά
Στη σημερινή μας ανάρτηση, θα σας παρουσιάσουμε μία κατοικία στον Καναδά, η οποία βραβεύθηκε για τον σχεδιασμό της. Μακρυά από τα κλισέ του τύπου κλασσικό ή μοντέρνο, ένας σχεδιασμός είναι καλός ανεξάρτητα από το στυλ του. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί από εμάς μπερδευόμαστε για το τι μας αρέσει πραγματικά. Υπάρχουν φορές που ενώ πιστεύουμε πως έχουμε κλασσικό γούστο, ενθουσιαζόμαστε με έναν χώρο απολύτως μοντέρνο.

Το συγκεκριμένο κτίσμα λοιπόν, βασίσθηκε κατά κύριο λόγο στην αρμονία και την ομοιομορφία με το περιβάλλον του και τα γύρω κτίρια. Ο αρχιτέκτονας Christopher Simmonds που ανέλαβε το έργο, επέλεξε φυσικά υλικά με τη διαχρονικότητα να τα χαρακτηρίζει, ώστε να αντέξουν στο χρόνο τόσο πρακτικά όσο και αισθητικά. Στην εξωτερική όψη, η επένδυση των τοίχων με ξύλινες τάβλες έρχεται σε αντίθεση με τον ατσάλινο σκελετό και τις τζαμαρίες που ολοκληρώνουν το κτίσμα, προσφέροντας ένα αρχιτεκτονικό παιχνίδι. Σημαντικό στοιχείο και ένα από αυτά που υπολογίσθηκε στη βράβευση ήταν ο σεβασμός προς τα γειτονικά σπίτια, με το ύψος να διατηρείται στα επίπεδα των υπολοίπων .


Στο εσωτερικό, διακρίνουμε τους ήσυχους συνδυασμούς του λευκού στους τοίχους και σε ορισμένα έπιπλα, με το γκρι στο δάπεδο και τον καναπέ. Συνδυασμός που σπάει δυναμικά το έντονο κόκκινο που επιλέχθηκε για τα φωτιστικά και που κάνουν εντύπωση ακόμη κι όταν κάποιος κοιτάζει το σπίτι από έξω. Η κουζίνα με τη διακριτική λευκή νησίδα στο μέσο του χώρου, δέχεται μία στενή ραφιέρα ως συνδετικό κρίκο με το καθιστικό. Μία ραφιέρα που συνεχίζει πάνω από τον καναπέ, προσφέροντας ένα γεωμετρικό παιχνίδι που σπάει τη μονοτονία ενός μακρόστενου χώρου όπως αυτός. Τα φωτιστικά πάνω από τη νησίδα, δίνουν τη δική τους διακοσμητική πινελιά, ενώ η εικόνα ολοκληρώνεται με την τραπεζαρία που συνδυάζει το σχεδόν ακατέργαστο ξύλο του τραπεζιού με τις καρέκλες από αλουμίνιο.

  

http://www.homeguide.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ