2013-01-28 19:25:06
Φωτογραφία για ΠΕΘΑΝΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ
Πέθανε, σήμερα, στο νοσοκομείο ''Ερυθρός Σταυρός'', ο τελευταίος χουντικός ισοβίτης Νίκος Ντερτιλής στην ηλικία των 92 ετών.

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε διακομισθεί στο ίδιο νοσοκομείο με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο και ελαφρό εγκεφαλικό.

Πριν από λίγες εβδομάδες είχε πεθάνει ο γιος του, όμως εκείνος αρνήθηκε να παραστεί στην κηδεία παρότι η πολιτεία δέχθηκε να του χορηγήσει άδεια, γιατί ο ίδιος είχε αρνηθεί να υπογράψει το σχετικό έγγραφο.

Ο Ντερτιλής είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, έξω από το Πολυτεχνείο στις 18 Νοεμβρίου του 1973.

Εκείνο το μεσημέρι ο ταγματάρχης Ντερτιλής βρισκόταν με το υπηρεσιακό τζιπ έξω από την κατεστραμμένη πύλη του Πολυτεχνείου. Απέναντι, Πατησίων και Στουρνάρα, οι αστυφύλακες χτυπούσαν ένα νεαρό, που προς στιγμήν φάνηκε να τους ξεφεύγει. Ο Ντερτιλής έβγαλε τότε από το μπουφάν το περίστροφο και πυροβόλησε.

«Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο», περιέγραφε στην κατάθεσή του ένα χρόνο αργότερα ο οδηγός του Ντερτιλή, ο 21 ετών τότε Αντώνης Αγριτέλης, και συνέχισε: «Μετά το φόνο ο Ντερτιλής σαν να μη συνέβαινε τίποτα μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας με στην πλάτη, μου είπε: Με παραδέχεσαι ρε; 45 χρονών άνθρωπο και με τη μία στο κεφάλι!»  
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πέθανε ο Νικόλαος Ντερτιλής
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πέθανε ο Νικόλαος Ντερτιλής
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ