2013-01-29 11:09:56
Φωτογραφία για ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ
Στο Κατάρ προς αναζήτηση επενδύσεων ο Αντώνης Σαμαράς

Τις επενδυτικές ευκαιρίες που κρύβει η ελληνική οικονομία αναδεικνύει σε ειδικές παρουσιάσεις με διεθνείς επενδυτές και αναλυτές ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας έχει ξεκινήσει ήδη επιλεγμένες συναντήσεις στο Λονδίνο με επενδυτικούς οίκους και τράπεζες του εξωτερικού στις οποίες παρουσιάζει μακροοικονομικά και μικροοικονομικά δεδομένα για την ελληνική οικονομία εστιάζοντας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο κ. Προβόπουλος είχε τη Δευτέρα επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της Goldman Sachs και της JP Morgan, ενώ το επόμενο διήμερο θα έχει συναντήσεις με στελέχη των Deutsche Bank, Credit Suisse και Citibank.

Στις εν λόγω συναντήσεις ο διοικητής θα εστιάσει στα σημάδια σταθεροποίησης της οικονομίας, στη μεταρρυθμιστική βούληση της κυβέρνησης, στο ότι μετά τις εκλογές του Ιουνίου έχουν επιστρέψει στις ελληνικές τράπεζες καταθέσεις ύψους 15 δισ. ευρώ, στο ότι επιδίωξη της κυβέρνησης και των εποπτικών αρχών είναι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ενώ αναφέρεται και στην πρωτόγνωρη συγκέντρωση του ελληνικού τραπεζικού κλάδου.


Στο Κατάρ προς αναζήτηση επενδύσεων ο Αντώνης Σαμαράς

Με το βλέμμα στις επενδύσεις αναχωρεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για το Κατάρ για διήμερη επίσκεψη. (Σχετικό Άρθρο)

Με όπλα τη νέα εικόνα της χώρας και τα θετικά σχόλια από τη ΕΕ θα επιδιώξει συμφωνίες, δείχνοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον μία ασφαλή χώρα για επενδύσεις.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν εκπρόσωποι του τραπεζικού, βιομηχανικού και επιχειρηματικού κλάδου.

Το κέντρο βάρους πέφτει στη δημιουργία Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - Κατάρ στο οποίο θα συμμετέχουν επιχειρηματίες και από τις δύο χώρες, προκειμένου να ενισχυθούν οι εμπορικοί και επιχειρησιακοί δεσμοί.

Επόμενοι σταθμοί των διεθνών επαφών του κ. Σαμαρά είναι η Μόσχα και το Πεκίνο μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ στα τέλη Μαρτίου θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

Το πρόγραμμα Σαμαρά στο Κατάρ

Στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης θα συναντήσει τον πρωθυπουργό του Κατάρ και στη συνέχεια θα υπογράψουν πολιτιστική συμφωνία.

Την Τετάρτη στις 11:00, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Εμίρη του Κατάρ. Ακολούθως, ο ΣΕΒ και το Επιμελητήριο του Κατάρ, παρουσία του 'Ελληνα πρωθυπουργού θα υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας.

Θα ακολουθήσει γεύμα από τους Άραβες επιχειρηματίες. Ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και θα αναχωρήσει από το Κατάρ, το βράδυ της Τετάρτης.

ΑΜΠΕ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ