2013-02-03 18:10:04
Φωτογραφία για Έχει εκλείψει η επιστημονική διάνοια;
Η σύγχρονη επιστήμη έχει αφήσει λίγο χώρο για τις επιθυμίες επιστημόνων του διαμετρήματος του Γαλιλαίου, ο οποίος πρώτος χρησιμοποίησε το τηλεσκόπιο για να μελετήσει τον ουρανό, ή του Δαρβίνου, ο οποίος εισήγαγε την θεωρία της εξέλιξης, παρατηρεί ένας ψυχολόγος, ειδικός στο πεδίο της επιστημονικής διάνοιας.

O Dean Keith Simonton του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια επισημαίνει ότι επιστημονικές διάνοιες όπως οι ανωτέρω τείνουν να εξαφανιστούν.

Οι πρόοδοι του μέλλοντος είναι πιθανότερο να βασίζονται σε ό,τι είναι έως τώρα γνωστό παρά να αλλάζουν τα θεμέλια της γνώσης γράφει ο Simonton σε σημερινή δημοσίευση (31 Ιαν.) της εφημερίδας Nature.

Τον περασμένο αιώνα κανένας πραγματικά πρωτότυπος επιστημονικός κανόνας δεν έχει δημιουργηθεί παρά μόνο υβριδικοί των ήδη υπαρχόντων για παράδειγμα στην αστροφυσική ή τη βιοχημεία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος προφητεύει ότι οι πιο συναρπαστικές στιγμές της επιστήμης έχουν τελειώσει. Πριν την έλευση της κβαντομηχανικής και της σχετικότητας του Einstein, δύο θεωρίες που οι σύγχρονοι φυσικοί δεν μπόρεσαν ακόμη να παντρέψουν, οι επιστήμονες του 19 αιώνα εκτίμησαν ότι όλες οι κύριες επιστημονικές ανακαλύψεις έχουν πραγματοποιηθεί, όπως επισημαίνει ο Sherrilyn Roush καθηγητής του Πανεπιστημίου του Berkeley.

polispost.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ