2013-02-09 15:35:03
Φωτογραφία για Με Πειθαρχικά Συμβούλια προσπαθούν να χτυπήσουν την διαφθορά στους Δήμους
Ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, υπέγραψε την απόφαση για τη συγκρότηση... δώδεκα Πρωτοβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων στις Περιφέρειες της χώρας.

Τα συμβούλια που θα συγκροτηθούν θα αποτελούν όργανα διαφορετικά από τα υπηρεσιακά συμβούλια και έχουν ως αποκλειστική αρμοδιότητα την εξέταση πειθαρχικών υποθέσεων.

Έτσι δημιουργείται από ένα Πειθαρχικό Συμβούλιο για τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κρήτης και την Δυτικής Μακεδονίας.

Κοινό θα είναι το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ενώ δύο Πειθαρχικά Συμβούλια συγκροτούνται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και δύο κοινά Πειθαρχικά Συμβούλια για τις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

Παράλληλα, έχει, ήδη, από τον Ιανουάριο, συγκροτηθεί ένα κοινό Πειθαρχικό Συμβούλιο για το Υπουργείο Εσωτερικών, τις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας και τους φορείς που υπάγονται σ' αυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Πειθαρχικά Συμβούλια συμμετέχουν πλέον και δικαστικοί λειτουργοί, με στόχο, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, να ενισχυθούν οι αρχές της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας.

lamiareport.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ