2013-02-10 19:57:04
Φωτογραφία για Flashback σε ότι αγαπήσαμε !!!
Η Αγγελική Ηλιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία έμαθε να αγαπά το λαϊκό τραγούδι, με ‘δασκάλα’ τη γιαγιά της, τη μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού, Καίτη Γκρέυ. Η πρώτη της επαγγελματική εμπειρία ήταν το 1995 στο ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ, δίπλα στους Άγγελο και Στέλιο Διονυσίου. Από τότε μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως η Δέσποινα Βανδή, ο Νότης Σφακιανάκης, η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος κ.α.

Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο ‘Τη μοναξιά φοβάμαι’ (UNIVERSAL’) κυκλοφόρησε  το 2003 σε μουσική του Κώστα Μηλιωτάκη και στίχους Πάνου Φαλάρα, Κοσμά και Εβίτας Μπουρμά.

Το Νοέμβριο του 2004 κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο ‘Ένα χρόνο μαζί’ σε μουσική  Κυριάκου Παπαδόπουλου, Χριστόφορου Γερμενή,  Γιώργου Καφετζόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου, Ναταλίας Γερμανού, Βασίλη Γιαννόπουλου και Ποσειδώνα Γιαννόπουλου, από την οποία ξεχώρισαν τα τραγούδια ‘Άγγιξέ με’ ΄Μου ‘λειψες πολύ’ και ‘Δυστυχώς’.


Το τρίτο album κυκλοφορεί το χειμώνα του 2005. Τίτλος του   ‘Τώρα τι θες;’ σε μουσική Κώστα Μηλιωτάκη, Γιώργου Καφετζόπουλου, Harry K και Σταμάτη Γονίδη. Τους στίχους υπέγραψαν οι Ηλίας Φιλίππου, Σταμάτης Γονίδης, Δημήτρης Τσιάφας, Βίκυ Γεροθόδωρου και Πάνος Φαλάρας και τα τραγούδια που ξεχώρισαν είναι το ομώνυμο αλλά και το ‘Άγγελέ μου και αλήτη’.

Ένα χρόνο μετά κυκλοφορεί μια νέα δισκογραφική δουλειά από την εταιρία VIRUS. Τίτλος της ‘Απόφαση καρδιάς’ και φέρει την υπογραφή των Κώστα Μηλιωτάκη και Ηλία Φιλίππου. Το φθινόπωρο του 2007 βρίσκει την Αγγελική Ηλιάδη δισκογραφικά στην εταιρία Heaven, ενώ παράλληλα εμφανίζεται στις ΜΟΥΣΕΣ Αθηνών. To album της κυκλοφορεί με τίτλο «Ποτέ δεν έφυγες» και έχει την υπογραφή των Κώστα Μηλιωτάκη και Ηλία Φιλίππου.

Τον  Οκτώβριο του 2008 βγαίνει ‘ραδιοφωνικά’ το single προάγγελος της επόμενης δισκογραφικής της δουλειάς, το «Να μη σε γνώριζα ποτέ». Το single θα γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, γίνεται ένα από τα πιο δημοφιλή digital singles και τα Χριστούγεννα φθάνει στο Νο1 των digital charts.

Το Φεβρουάριο του 2009 κυκλοφορεί η ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά «Εγώ μιλάω με την καρδιά μου» σε μουσική Κώστα Μηλιωτάκη και στίχους Ηλία Φιλίππου.

Η Αγγελική επιστρέφει στη σκηνή τον Ιούνιο του 2009, στο νυχτερινό μαγαζί ORAMA της Θεσ/κης μαζί με το Γιώργο Τσαλίκη και το Γιώργο Γιαννιά.

Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2009 ξεκινάει ραδιοφωνικά το νέο single «Χαμογελάω και προχωράω» σε μουσική Κώστα Μηλιωτάκη και στίχους Δημήτρη Τσάφα.

Καλλιτέχνης: Αγγελική Ηλιάδη

Δίσκος: Τη μοναξιά φοβάμαι

Vdclp: Τη μοναξιά φοβάμαι (2003)

 www.heavenmusic.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ