2013-02-11 20:46:01
Φωτογραφία για ΜΑΡΚΑΝΟ : ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΑΕΡΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΛΕΒΑΝΤΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΓΩ... ΜΙΤΣΕΛ
Με άλλον αέρα θα πάει στην Ισπανία ο Ολυμπιακός ελέω... Μίτσελ, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο "katimagiko.gr" ο Ιβάν Μαρκάνο!

Αναλυτικά:

- Ιβάν γιατί αποφάσισες να φύγεις από τον Ολυμπιακό;

Έπρεπε να φύγω επειδή ολοκληρωνόταν ο δανεισμός μου από την Βιγιαρεάλ. Από εκεί πήρα μεταγραφή για την Ρούμπιν. Το συμβόλαιό μου με τον Ολυμπιακό είχε εκπνεύσει και προσωπικά είμαι ευγνώμων και στην ομάδα και στους φανς της.

- Τι αναμνήσεις έχεις από την Ελλάδα και τον σύλλογο;

Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα. Οι άνθρωποί του είναι πολύ κοντά στους Ισπανούς και η χώρα είναι πολύ όμορφη. Πιστεύω ότι είναι ένα φοβερό κράτος. Ειδικά από την Αθήνα έχω αποκομίσει τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με απίστευτο κόσμο. Ο Πειραιάς είναι μία κορυφαία πόλη σε επίπεδο συγκομιδής τίτλων.

- Θα γύριζες ποτέ στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό;


Ως τουρίστας θα επέστρεφα διότι παρέχει ασφάλεια και είναι πολύ ωραία για διακοπές. Σαν παίκτης ποτέ δεν ξέρεις. Έχω καλές αναμνήσεις από το πρωτάθλημα.

- Ποιό ήταν για σένα το μυστικό της επιτυχίας του περσινού Ολυμπιακού;

Πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετές παράμετροι για να δει κανεις: ήταν γκρούπ παικτών με μεγάλη ποιότητα, ένα τεχνικό επιτελείο που ήξερε τι έκανε και είχε ήδη πετύχει στον Ολυμπιακό, μία διοίκηση που μας στήριζε παντού και πάντα και γενικά ένα κλαμπ με μεγάλη προοπτική που διατηρούσε την ηρεμία του σε δύσκολες εποχές.

- Τι κρατάς από τον Ολυμπιακό;

Τους τίτλους που κατακτήσαμε και τις φοβερές εμπειρίες που είχα από την ζωή και το ποδόσφαιρο εκεί.

- Τι μήνυμα έχεις να στείλεις στον κόσμο του Ολυμπιακού; Ποιά ήταν η γνώμη σου για τους φανς της ομάδας;

Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο του Ολυμπιακού. Όπως είπα και πριν είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Δεν ήταν μόνο όσοι πήγαιναν στο γήπεδο αλλά και όλοι όσοι μας στήριζαν στην Ελλάδα.

- Κρατάς επαφή με κάποιον από την ομάδα ή τον Ερνέστο Βαλβέρδε;

Ναι μιλάω με τον κόουτς. Χάρηκα που επέστρεψε στην προπονητική και του έδωσα συγχαρητήρια γι' αυτό. Μιλάω και με τον Νταβίντ Φουστέρ, με τον οποίο ζήσαμε πολύ καλές στιγμές μαζί και ο οποίος έγινε πρόσφατα πατέρας.

- Παρακολουθείς καθόλου το ελληνικό πρωτάθλημα; Βλέπεις τον Ολυμπιακό;

Κρατάω επαφή με το ελληνικό πρωτάθλημα. Γενικά το παρακολουθώ όπως και τον Ολυμπιακό. Έχω δει πολλά ματς του φέτος και πιστεύω ότι μπορεί να κάνει ξανά μία πολύ καλή σεζόν και να αποσπάσει καλά αποτελέσματα.

- Ποιές είναι οι εκτιμήσεις σου για τα παιχνίδια με την Λεβάντε; Πως κρίνεις την παρουσία του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού;

Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει την Λεβάντε και να την αποκλείσει. Είναι μία μεγάλη ομάδα, που όμως καλείται να το αποδείξει αυτό. Θα πρέπει να δείξει μεγάλη προσοχή διότι η Λεβάντε έχει και εμπειρία και ικανότητες και τα πηγαίνει καλά στην Ισπανία τα τελευταία χρόνια. Ο Ολυμπιακός είναι για μένα το φαβορί. Σίγουρα η παρουσία του Μίτσελ θα τον βοηθήσει. Θα του δώσει άλλον αέρα διότι είναι Ισπανός προπονητής που ξέρει πολύ καλά την Λεβάντε.

- Είσαι ευχαριστημένος από την Ρούμπιν Καζάν;

Ναι είμαι. Ήταν μία δύσκολη απόφαση αλλά δεν το μετανιώνω. Είμαι σε ένα σύλλογο με μεγάλη προοπτική στην Λίγκα και την ικανότητα βελτίωσης μέσα στα επόμενα χρόνια ώστε να γίνει σημείο αναφοράς στην Ευρώπη.

- Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο;

Μου αρέσει να πηγαίνω να βλέπω ταινίες, όποτε μπορώ. Μου αρέσει πολύ να διαβάζω τη νύχτα και είμαι παθιασμένος με το μπάσκετ γενικά. Είμαι φαν του αθλήματος και του ΝΒΑ ειδικότερα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ