2013-02-12 00:16:03
Φωτογραφία για Σε μοναστήρι στο Βατικανό θα μετακομίσει ο Βενέδικτος
Σε μοναστήρι στο Βατικανό θα μετοικίσει ο Πάπας Βενέδικτος 16ος μετά το τέλος της θητείας του, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι. Εκεί ο πάπας επιθυμεί να... περάσει την υπόλοιποι ζωή του με προσευχή και διαλογισμό. Είπε πάντως ότι ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες μετατροπές στο οίκημα.

Ο εκπρόσωπος εκτίμησε ακόμα ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει εκλεγεί ο αντικαταστατής του Βενέδικτου του 16ου. Μέχρι να προετοιμαστεί η νέα κατοικία, ο Παπάς θα μένει στα θερινά ανάκτορα Castel Gandolfo της Ρώμης. Το πραγματικό όνομα του γερμανικής καταγωγής Βενέδικτου είναι Γιόζεφ Ράτσινκερ.

Ο πάπας Βενέδικτος σχεδιάζει να παραιτηθεί από τη θέση του στις 28 Φεβρουαρίου λόγω προχωρημένης ηλικίας.

Όπως σημείωσε ο ίδιος ο ποντίφικας, μέσω γραπτής δήλωσης που εξέδωσε το Βατικανό, τα καθήκοντα του παπικού θρόνου «απαιτούν δύναμη του σώματος αλλά και μυαλού, δύναμη που τους τελευταίους μήνες έχει καταρρεύσει σε εμένα, στο σημείο που όφειλα να αναγνωρίσω την αδυναμία μου να εκπληρώσω επαρκώς τον κλήρο που μου δόθηκε.

»Για αυτό τον λόγο, και γνωρίζοντας καλά τη σοβαρότητα αυτής της πράξης, με απόλυτη ελευθερία ανακοινώνω πως απαρνούμαι τη θέση του επισκόπου της Ρώμης, Διαδόχου του Αγίου Πέτρου».
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ