2013-02-12 11:02:04
Φωτογραφία για Κρητική επανάσταση μέσω ταχυδρομείου
Δεν μπορεί να υπάρχει άλλη εξήγηση: η αποκαλούμενη και λεβεντογέννα Κρήτη, μεταξύ των άλλων τέκνων της, γέννησε και κάποιους που αποφάσισαν να κάνουν την επανάστασή τους μέσω... ταχυδρομείου.

Κι έτσι, άνοιξαν ένα έγγραφο στο word, έγραψαν πάνω πάνω ΚΡΗΤΗ με κεφαλαία και συνέταξαν το σουρεαλιστικό τους απειλητικό μήνυμα: Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση εκποίησης κινητής και ακίνητης περιουσίας σε οποιονδήποτε ΚΡΗΤΙΚΟ & ΕΛΛΗΝ οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες για εσάς και τους εντολείς σας ... Υπογραφή, Κρητική Επανάσταση.

Δεν είναι μόνο η κακοποίηση της αιτιατικής πτώσης, ούτε και ο βασανισμός που υφίστανται τα ανυπεράσπιστα αποσιωπητικά. Το βασικό πρόβλημα είναι η ραθυμία των ταχυδρομικών επαναστατών: αντί να γράψουν πέντε διαφορετικά γράμματα, ένα για κάθε παραλήπτη, έφτιαξαν ένα και το φωτοτύπησαν – περίπου σαν τις εταιρείες τελεμάρκετινγκ που στέλνουν ευχαριστήριες επιστολές. Κι έτσι, το απειλητικό μήνυμα με σφραγίδα ταχυδρομείου απ' το Ηράκλειο, με γραμματόσημο και με όλα τα άλλα που οι επαναστάτες προμηθεύτηκαν απ' τα ΕΛΤΑ προκειμένου να συγκλονίσουν το σύμπαν, ξεκίνησε την πορεία του μαζί με μια σφαίρα μέσα στον φάκελο.


Τα τέσσερα πρώτα αντίτυπα που πήγαιναν σε κοντινές διευθύνσεις έφτασαν σχετικά γρήγορα στις εφορίες της Κρήτης. Ο πέμπτος φάκελος, αντίθετα, κάπως δυσκολεύτηκε να διασχίσει το Αιγαίο για να φτάσει στο υπουργείο Οικονομικών. Βλέπετε, μπορεί η πακεταρισμένη σφαίρα να είχε ημερομηνία αποστολής 27 Ιανουαρίου, αλλά στον δρόμο κάπου κόλλησε. Ισως έφταιγε που οι επαναστάτες τσιγκουνεύτηκαν να τη στείλουν εξπρές, ίσως που τα ΕΛΤΑ την προώθησαν με ταχύτητα που παραπέμπει στην κινεζική φιλοσοφία, και συγκεκριμένα στο απόφθεγμα κομφουκιανικού τύπου «όλα έρχονται σε αυτόν που τα περιμένει».

Τελικά πάντως, ο φάκελος έφτασε. Το απόγευμα της Τρίτης στην Καραγεώργη Σερβίας η δύστυχη γραμματέας πήρε τον χαρτοκόπτη της, άνοιξε τον φάκελο και έμεινε να κοιτάζει τη σφαίρα στο γραφείο της. Φυσικά, δεν ήταν η μόνη.

Τέσσερις μέρες πριν, στη ΔΟΥ Χανίων, ήταν η προϊσταμένη Ερασμία Πρωτοπαπαδάκη που, βλέποντας την αλληλογραφία της, ξαφνικά ένιωσε σαν κοτσύφι σε κυνηγετική περίοδο. Αντιστοίχως, ο τοπικός έφορος στη ΔΟΥ Ρεθύμνου δεν πρέπει να αισθάνθηκε και πολύ μεγάλη ευφορία όταν άνοιξε κι εκείνος τον δικό του φάκελο. Ισως βέβαια κάπως να παρηγορήθηκε όταν έμαθε πως το ίδιο ακριβώς έπαθαν και στην εφορία του Ηρακλείου και του Αγίου Νικολάου Λασιθίου: με διαφορά λίγων ημερών, όλοι τους έλαβαν από μία καρτ βιζίτ της Κρητικής Επανάστασης.

Ηταν κάπου εκεί που εξαντλήθηκε η εκρηκτικότητα της επίθεσης, αφού το Εγκληματολογικό μάζεψε τις σφαίρες και καμία τους δεν αξιώθηκε να φτάσει στον πραγματικό της παραλήπτη, τον υπουργό Οικονομικών. Ο Γ. Στουρνάρας, όταν έμαθε για τους ... σφαιροβόλους του ταχυδρομείου, περιορίστηκε να δηλώσει πως αρνούμαι να το πάρω στα σοβαρά αυτό.

Αλλά το κακό με τη χώρα μας είναι πως πάντα βρίσκεται κάποιος να δώσει σημασία στα ασήμαντα. Ενας Ανεξάρτητος Ελληνας αποφάσισε να ασχοληθεί με το περιεχόμενο των δυνάμει φονικών φακέλων. Ο Ντίμης Αργυρόπουλος, ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ που απέτυχε να βγει στις εκλογές βουλευτής, βγήκε στη σελίδα του στο Facebook κι έγραψε για τις ταχυδρομικές σφαίρες: «Μα την άλλη φορά θα του τις φυτεύσουν. Ο κόσμος εξαγριώθηκε και δεν το έχουν καταλάβει τα ζώα».

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου διέταξε προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθεί αν προκάλεσε με το σχόλιό του αδίκημα.

Στην πραγματικότητα, πάντως, φαίνεται ότι συνεχίζει να ισχύει αυτό που είπε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας που έχει πιο σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων: Αρνούμαι να το πάρω στα σοβαρά αυτό. Εχω πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθώ. Και ξαναγύρισε στα προβλήματα της οικονομίας.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ