2013-02-12 16:02:03
Φωτογραφία για «Αναπάντητη η χρόνια και πολλαπλή  προκλητικότητα των εξ ανατολών γειτόνων της Ελλάδας, με στόχο την Θράκη»
από το Γραφείο Τύπου

Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο Πρόεδρος του Πανελήνιου Άρματος Πολιτών και Βουλευτής Β' Αθήνας κ.Γιάννης Δημαράς και ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Γαβριήλ Αβραμίδης.

Κύριε Υπουργέ,

αναρτήσεις στο διαδίκτυο (freepen.gr), δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο και υπομνήματα διαμαρτυρίας, μεταφέρουν καθημερινά την αγανάκτηση των πολιτών της Θράκης, για το γεγονός ότι η Τουρκία εκφράζεται, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο και σε κάθε ευκαιρία, για την Θράκη, χρησιμοποιώντας αλυτρωτικούς επιθετικούς χαρακτηρισμούς προκειμένου να εγκαθιδρύσει -στα πλαίσια του πολιτικού και διπλωματικού της λόγου- όρους οι οποίοι ενέχουν μία άκρως επικίνδυνη πολιτική, με σοβαρότατα στοιχεία παρεμβατισμού στα εσωτερικά της Ελλάδας.

Η χρήση του όρου «τουρκικός», για τον πληθυσμό των μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης, δεν αποτελεί απλώς μία εξόφθαλμη παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης, αλλά είναι μία ευθεία παρέμβαση της Άγκυρας στην προσπάθειά της να δημιουργήσει – «χτίσει» μία εθνική τουρκική μειονότητα εντός της Ελλάδας.


Έτσι, ξεκινώντας να έρθει κάποιος από την Κωνσταντινούπολη προς την Ελλάδα και ακολουθώντας την τουρκική εθνική οδό που οδηγεί προς τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, διαπιστώνει πως δεν υπάρχει ούτε μία πινακίδα που να ενημερώνει πως ο δρόμος οδηγεί στην Ελλάδα!!

Όλες οι πληροφοριακές πινακίδες αναφέρονται πως ο δρόμος οδηγεί στην Δυτική Θράκη!!

Αναρωτιέται ο κάθε πολίτης της χώρας, για το πού αποσκοπεί η αποφυγή του όρου «Ελληνική» από την πλευρά της Άγκυρας για την Ελληνική Θράκη, και αν το «φαινόμενο» της μη χρήσης των λέξεων Ελλάδα ή Ελληνική είναι σκόπιμο για να δημιουργεί θέμα γεωγραφικού προσδιορισμού.

Δυστυχώς στην περίπτωση της Θράκης φαίνεται πως δεν αποτελεί κάποιο σπουδαίο ζήτημα για εκείνους που θεσμικά είναι επιφορτισμένοι με εκείνα τα θέματα που χρήζουν αντιμετώπισης εκ μέρους της Ελληνικής πολιτείας, λόγω εμπεριεχομένου σε αυτά υψηλού εθνικού κινδύνου.

Η αποφυγή σοβαρής και σε υψηλότατους τόνους παρέμβασης του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς την Άγκυρα για χρησιμοποίηση του όρου «Δυτική Θράκη», παρέχει πεδίον ανθελληνικής δράσης και αποτελεί σιωπηλή ανεξήγητη παραδοχή εκ μέρους της χώρας μας, οδηγώντας την εθνικού χαρακτήρα αυτή υπόθεση σε επικίνδυνες «ατραπούς».

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ :

• Γνωρίζουν οι Υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών πως αδιαφορώντας για την χρήση του συγκεκριμένου γεωγραφικού όρου, δημιουργούν μείζονα ζητήματα τα οποία δύνανται να λειτουργήσουν ως τροχοπέδη πολύ δυσάρεστων εκπλήξεων από την πλευρά της Άγκυρας, αλλά και αρνητικότατων εξελίξεων για την Ελληνικότητα της Ελληνικής Θράκης;

• Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η κυβέρνηση απέναντι σ’ αυτή την εθνικά απαράδεκτη και μεθοδευμένη πρακτική της Τουρκίας, από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δεδομένου ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να παραμένει αναπάντητη η χρόνια προκλητικότητα των εξ ανατολών γειτόνων της Ελλάδας, οι οποίοι επιμένουν στην χρήση ενός πολύ συγκεκριμένου όρου όταν αναφέρονται στην Θράκη, χαρακτηρίζοντάς την ως «Δυτική Θράκη»; Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όταν τα ζώα… αράζουν
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όταν τα ζώα… αράζουν
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ