2013-02-13 00:09:20
Φωτογραφία για Η Παρί Σεν-Ζερμέν νίκησε με 2-1 την Βαλένθια μέσα στο Μεστάγια
Η Παρί Σεν-Ζερμέν νίκησε με 2-1 την Βαλένθια μέσα στο "Μεστάγια" με γκολ των Λαβέτσι και Παστόρε, αλλά το γκολ που δέχτηκαν οι Γάλλοι στο 89' από τον Ραμί και η αποβολή του Ιμπραχίμοβιτς δίνουν ελπίδες στην ομάδα του Βαλβέρδε

Η Παρί Σεν-Ζερμέν νίκησε με 2-1 την Βαλένθια μέσα στο "Μεστάγια" και έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Λαβέτσι και Παστόρε πέτυχαν τα γκολ των Γάλλων, οι οποίοι πάντως στα τελευταία λεπτά έχασαν την συγκέντρωσή τους, έτσι στο 89' ο Ραμί μείωσε και στο 91' ο Ιμπραχίμοβιτς αποβλήθηκε.

Ο Σουηδός είδε απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα και θα χάσει την ρεβάνς, όπως και ο Μάρκο Βεράτι (συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες).

Βαλένθια - Παρί Σεν-Ζερμέν 1-2

Σκόρερς: 90' Ραμί / 10 Λαβέτσι, 43' Παστόρε

Γήπεδο: "Μεστάγια", Βαλένθια

Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)


Στο ντεμπούτο του στο Champions League ο Λούκας Μόουρα γύρισε το πόδι του μόλις στο 2ο λεπτό, αλλά συνέχισε και στο 9' είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, κάνοντας εξαιρετικό σουτ από 30 μέτρα και την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι του Γκουάιτα.

Ένα μόλις λεπτό αργότερα η Παρί Σεν-Ζερμέν άνοιξε το σκορ με τον Εσεκιέλ Λαβέτσι να κάνει το 0-1 με δυνατό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, αφού έκανε εξαιρετικά το "ένα-δύο" με τον Χαβιέρ Παστόρε.

Ο Λαβέτσι με αυτό το γκολ έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου μετά τον Ζορζ Ουεά που σκοράρει σε 3 συνεχόμενο ματς του Champions League.

Ο Λούκας Μόουρα έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια στο 27' και το σουτ του μπλόκαρε ο Γκουάιτα, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Βραζιλιάνος είχε ένα ακόμη σουτ (3 από τις 4 τελικές της Παρί) που πέρασε άουτ.

Στο 38' ξανά από πάσα του Παστόρε ο Λαβέτσι λίγο έλειψε να σκοράρει ξανά, αλλά η μπάλα από το πλασέ του κατέληξε στην αγκαλιά του Γκουάιτα.

Το 0-2 ήρθε στο 43' με τον Χαβιέρ Παστόρε να εκτελεί με κοντινό πλασέ τον Γκουάιτα, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και ασίστ του Λούκας Μόουρα από δεξιά.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε δύο αλλαγές στο ημίχρονο, βάζοντας τον Σέρχιο Κανάλες αντί του Έβερ Μπανέγα και τον Νέλσον Αέδο Βαλντές αντί του Ζόνας.

Ο Βαλντές στο 52' έχασε την 1η ευκαιρία της Βαλένθια, με τον Σίριγκου να διώχνει σε κόρνερ την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Παραγουανού, ενώ εν συνεχεία ο Κλεμέν Σαντόμ μπήκε αντί του Λούκας Μόουρα στο ματς (θυμίζουμε ότι ο Βραζιλιάνος έπαιζε με διάστρεμμα σε όλο το πρώτο ημίχρονο).

Στο 61' ο Γκουάιτα απέκρουσε δύσκολα το μακρινό σουτ του Ιμπραχίμοβιτς και εν συνεχεία ο Λαβέτσι δεν πρόλαβε να πλάσαρε σε σχεδόν άδειο τέρμα, ενώ στο 63' ο Αργεντινός έχασε σπουδαία ευκαιρία με το κοντινό του πλασέ να καταλήγει στην αγκαλιά του Ισπανού πορτιέρο.

Στο 72' κακώς δεν μέτρησε γκολ του Σαντόμ για την Παρί Σεν-Ζερμέν, καθώς την μπάλα την γύρισε αμυντικός μετά από την απόκρουση του Γκουάιτα σε κοντινό σουτ του Ιμπραχίμοβιτς.

Από σέντρα του Τίνο Κόστα στο 76' Νέλσον Αέδο Βαλντές απείλησε ξανά τους Γάλλους, αλλά το κοντινό του από πλάγια αριστερά πέρασε άουτ.

Από εκτέλεση φάουλ του Τίνο Κόστα ο Αντίλ Ραμί από κοντά κατάφερε να μειώσει στο τελικό 1-2 στο 90' και έδωσε στην Βαλένθια ελπίδες εν όψει της ρεβάνς στο Παρίσι.

Εκεί δεν θα παίξει ο Ιμπραχίμοβιτς, καθώς στο 92' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για διαδοχικά αψυχολόγητα σκληρά μαρκαρίσματα.

Ο Ζλάταν βλέπει κόκκινη με τρίτη διαφορετική ομάδα στο Champions League, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Πατρίκ Βιεϊρά.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουάιτα, Ζοάο Περέιρα, Ραμί, Ρικάρντο Κόστα, Γκουαρδάδο, Παρέχο, Τίνο Κόστα, Μπανέγα (46' Κανάλες), Φεγκουλί (84' Βιέρα), Ζόνας (46' Νέλσον Βαλντές), Σολδάδο.

ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Ζαλέ, Αλέξ, Σακό, Μάξουελ, Ματουιντί, Βεράτι, Λούκας Μόουρα (53' Σαντόμ), Παστόρε (88' Αρμάν), Λαβέτσι (76' Μενέζ), Ιμπραχίμοβιτς.

*κόκκινη 92' Ιμπραχίμοβιτς

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ