2013-02-13 06:36:03
Φωτογραφία για Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε φορτηγά
Πενταμελή σπείρα που έκλεβε φορτηγά και στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσε, πουλώντας τους κινητήρες και τα εξαρτήματα ως ανταλλακτικά εξάρθρωσε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν δύο ομογενείς, ηλικίας 38 και 45 ετών, και τρεις Έλληνες, ηλικίας 41, 59 και 66 ετών. Ως «εγκέφαλοι» της σπείρας φέρονται ο 38χρονος κι ο 66χρονος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο ομογενείς έκλεβαν αρχικά τα φορτηγά και στη συνέχεια τα μετέφεραν σε μάντρα στη Νάουσα, όπου αφού αλλοίωναν τους αριθμούς πλαισίου των οχημάτων, στη συνέχεια τα έλυναν προκειμένου να πουλήσουν σε τρίτους τα ανταλλακτικά.

Οι συλληφθέντες ξεκίνησαν τη δράση τους περί τα τέλη του 2010 κι έως σήμερα κατηγορούνται ότι έκλεψαν τουλάχιστον οκτώ φορτηγά.

Σε έρευνα εντός της μάντρας βρέθηκαν τμήματα και ανταλλακτικά κλεμμένων φορτηγών, εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την πλαστογράφηση, νοθεία και απόξεση των αριθμών των κινητήρων, καθώς επίσης ένα πιστόλι κρότου, ιδιοκτησίας του 41χρονου. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ