2024-03-12 09:17:11
Φωτογραφία για Σέρρες: Φύλακας ελέγχει αφύλακτη διάβαση τρένου προκειμένου να περάσουν φορτηγά

Εργαζόμενος σε ρόλο… τροχονόμου στις αφύλακτες διαβάσεις στον άξονα Θεσσαλονίκη – Σέρρες επειδή δεν βρίσκουν ανταλλακτικά για τις μπάρες



Χθες είδε το φως της δημοσιότητας περιστατικό με παραβίαση ερυθρού σηματοδότη συρμού προαστιακού προς Μενίδι, φθάνοντας στον σταθμό των Αγίων Αναργύρων. Ο μηχανοδηγός αγνόησε την κόκκινη σήμανση και συνέχισε την πορεία του αντικανονικά.

ieidiseis.gr

Ένα ακόμα περιστατικό έρχεται από τις Σέρρες που επιβεβαιώνει το μπάχαλο που επικρατεί.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, και φέρεται να είναι τραβηγμένο από τον μηχανοδηγό, βλέπουμε πως το τρένο αναγκάζεται να σταματήσει την πορεία του σε αφύλακτη διάβαση, ώστε να περάσουν φορτηγά. Δευτερόλεπτα αργότερα, ένας εργαζόμενος-σεκιούριτι κατεβαίνει από το τρένο και μπαίνει σε ρόλο τροχονόμου, εξασφαλίζοντας την ομαλή διέλευση της επιβατικής αμαξοστοιχίας και ταυτόχρονα ενημερώνει τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων να περιμένουν.


Το περιστατικό, όπως σημειώνει και το Ράδιο Θεσσαλονίκη, καταγράφηκε την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή της Δοϊράνης με κατεύθυνση προς Σέρρες.

Δείτε το βίντεο:





Την ίδια στιγμή σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού έλξης, καταγγέλλει πως: «Στην γραμμή προς Σέρρες ο ΟΣΕ τοποθετεί φύλακες στις σιδηροδρομικές διαβάσεις ΜΟΝΟ όταν διέρχονται τρένα που μεταφέρουν εμπορεύματα, αφήνοντας τα επιβατικά τρένα εκτεθειμένα και αναγκάζοντας την Hellenic Train να τοποθετήσει εποχούμενους φύλακες! Το τρένο σταματάει πριν την διάβαση, ο φύλακας κατεβαίνει από αυτό, την εξασφαλίζει, το τρένο διέρχεται και περιμένει τον φύλακα να ξαναεπιβιβαστεί σε αυτό!».

Ο κίνδυνος σε περίπτωση βροχής

Στο ίδιο ντοκουμέντο, διαπιστώνεται η ελάχιστη απόσταση η οποία χωρίζει την επιβατική αμαξοστοιχία με το φορτηγό. Μηχανοδηγός που εκτελεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο εξηγεί στο ThessToday.gr ότι σε περίπτωση βροχής και εξαιτίας της ολισθηρότητας στις γραμμές, το σενάριο θα μπορούσε να ήταν τελείως διαφορετικό. «Φωνάζουμε για αυτό το ζήτημα εδώ και πόσους μήνες. Είναι μια συνηθισμένη, καθημερινή εικόνα. Πλέον, γνωρίζουμε και εμείς όσο και οι οδηγοί των φορτηγών το πώς θα κινηθούμε. Πάντα μειώνουμε ταχύτητα πριν πλησιάσουμε προς τη συγκεκριμένη διάβαση, η οποία είναι η μεγαλύτερη και πιο πολυσύχναστη στον συγκεκριμένο άξονα», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ωστόσο τους κινδύνους που εγκυμονούν αυτές οι συνθήκες. «Επειδή έχουμε δει στο παρελθόν μηχανοδηγούς να μην μπορούν να ακινητοποιήσουν εγκαίρως τις αμαξοστοιχίες από το σύστημα πέδησης λόγω της ολισθηρότητας, υπάρχει ο φόβος σε περίπτωση βροχής να προκληθούν ατυχήματα. Πρέπει επιτέλους κάποιος να μας ακούσει, διότι ένα χρόνο μετά τα Τέμπη η κατάσταση στον ΟΣΕ παραμένει δραματική, ίσως χειρότερα από ό,τι ήταν πριν την τραγωδία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ