2013-02-13 12:39:50
Φωτογραφία για Προκήρυξη των «4» για νέες επιθέσεις -  «Θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία μας σφαίρα»
Ως «αμετανόητοι αναρχικοί» που θεωρούν τη ληστεία ως «συνειδητά πολιτική πράξη» περιγράφουν τους εαυτούς τους οι τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

«Είμαστε αμετανόητοι αναρχικοί και δεν επιζητούμε τη συμπάθεια, συμπόνια ή κατανόηση» αναφέρουν στο κείμενό τους οι Ν. Ρωμανός, Δημ. Πολίτης, Α. Μπουρζούκος και Γ. Μιχαηλίδης Οι Νίκος Ρωμανός, Δημήτρης Πολίτης, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και Γιάννης Μιχαηλίδης σε εκτενές κείμενό τους που δημοσιεύτηκε χθες σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου δίνουν αναλυτικά τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα της 1ης Φεβρουαρίου, υποστηρίζοντας τις επιλογές τους.

Στη διήγησή τους, επιμένουν ότι δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν κακό στον όμηρο που είχαν πάρει μαζί τους (εκτός αν ήταν διευθυντής τράπεζας), αλλά και ότι «τα όπλα δεν τα είχαμε για εκφοβισμό, αλλά ως εργαλείο σε περίπτωση συμπλοκής μας με μπάτσους».


Οι τέσσερις νεαροί επαναλαμβάνουν ότι κατά την παραμονή τους στην αστυνομική διεύθυνση Βέροιας βασανίστηκαν, κάτι που -όπως λένε- περιμένουν από την εκάστοτε εξουσία. «Εμείς, σαν αναρχικοί... προτάσσουμε την αξιοπρεπή πρακτική των πολιτικών ?εκτελέσεων?, καθώς δεν θέλουμε να αναπαράγουμε τη σαπίλα του κόσμου τους αλλά να την εξοντώσουμε», τονίζουν σε αντιπαραβολή. Χαιρετίζουν επίσης και «αυτούς που αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν τις επιθέσεις τους».

Αίσθηση προκαλεί η δήλωσή τους ότι «η ληστεία... περιέχει την επιθυμία να μη δεσμεύσουμε τις ζωές μας στη στυγνή εκμετάλλευση της μισθωτής εργασίας», όπως και το γεγονός ότι, ενώ τάσσονται κατά των ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Α.Κ. (Αντιεξουσιαστική Κίνηση) για το θέμα τους, δεν αφιερώνουν ούτε λέξη για την ανακοίνωση των φυλακισμένων μελών των «Πυρήνων» που είχαν δηλώσει ότι οι τέσσερις δεν ανήκουν στην οργάνωση.

Στον απολογισμό τους, αναφέρονται στα λάθη που έκανε ο οδηγός του διαμορφωμένου ως ασθενοφόρου βαν, που είχε αναλάβει να οδηγήσει τη διαφυγή των ληστών. «Εκανε το λάθος να περάσει τρεις φορές από όχημα των μπάτσων, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ύποπτος. Ακολούθησε καταδίωξη και μετά, λόγω άγνοιας της περιοχής στην οποία κατέληξε, έφτασε σε τέσσερα αδιέξοδα στους χωματόδρομους των ορυχείων».

Οπως ισχυρίζονται, η επιλογή της κλοπής του αυτοκινήτου του οδοντιάτρου προέκυψε μετά τη σύλληψη του Δ. Πολίτη. «Αποφασίσαμε να κρατήσουμε τον οδηγό στο βαν μαζί μας, μέχρι να βρούμε έναν τρόπο διαφυγής και για εμάς. Κάπου εκεί υπήρξε και η συνάντησή μας με ένα περιπολικό που εξελίσσεται σταδιακά σε άγρια καταδίωξη ως την πόλη της Βέροιας».

Οι συλληφθέντες σημειώνουν πως «προφανώς δε διανοηθήκαμε στιγμή να χρησιμοποιήσουμε τον συγκεκριμένο όμηρο ως ανθρώπινη ασπίδα (δεν θα είχαμε π.χ. πρόβλημα αν είχαμε τον διευθυντή μίας τράπεζας), άλλωστε η αστυνομία δε γνώριζε την ύπαρξή του. Εν τέλει, λειτούργησε ως ανθρώπινη ασπίδα για τους μπάτσους εν αγνοία τους, καθώς αποτέλεσε την αιτία που δε χρησιμοποιήσαμε τα όπλα μας για να απεμπλακούμε».

«ΓΙΑΤΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ»

«Θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία μας σφαίρα»

Στο κείμενο θέτουν και το ερώτημα «Παιδιά της διπλανής πόρτας και χτυπάνε τράπεζα. Γιατί;». Απαντώντας οι ίδιοι, αναφέρουν ότι «τα χρήματα από αυτήν τη ληστεία δεν είχαν προορισμό τον επίπλαστο καταναλωτικό παράδεισο. Είναι απλά το εργαλείο για να κινηθεί κάθε μορφή αγώνα. Από την εκτύπωση προκηρύξεων μέχρι την αγορά όπλων και πυρομαχικών, για τη χρηματοδότηση των παράνομων υποδομών άμυνας και επίθεσης.

Από την ενοικίαση των παράνομων σπιτιών μας μέχρι την προμήθεια εκρηκτικών για να τινάξουμε στον αέρα την κοινωνική ειρήνη».

«Λάθος» κόσμος

«Είμαστε αμετανόητοι αναρχικοί και δεν επιζητάμε συμπάθεια, συμπόνια ή κατανόηση επειδή πράξαμε 'λάθος' σε έναν 'λάθος' κόσμο. Επιδιώκουμε τη διάδοση των προταγμάτων μας και των πρακτικών μας και θα το παλέψουμε μέχρι την τελευταία μας λέξη, μέχρι την τελευταία μας σφαίρα», τονίζουν.

Κλείνοντας, «χαιρετίζουν» τους συντρόφους τους που στάθηκαν αλληλέγγυοι και «σε αυτούς που αυτήν τη στιγμή ετοιμάζουν τις επιθέσεις τους». Εκφράζουν επίσης την αλληλεγγύη τους για τον απεργό πείνας Σπύρο Δραβίλα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί ως συνεργός της πρώτης απόδρασης με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό των Β. Παλαιοκώστα και Α. Ριζάι. Σημειώνεται ότι για την απεργία πείνας του Σπ. Δραβίλα, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, έχει στείλει κείμενο και ο συλληφθείς για τη ληστεία της Πάρου Τάσος Θεοφίλου.
ΕΘΝΟΣ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ