2013-02-13 13:26:03
Φωτογραφία για Ανακοίνωση συλλόγου εργαζομένων Γ.Ν. Καστοριάς για το σχέδιο Αθηνά
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς συμπαρίσταται σύσσωμος στον αγώνα των φοιτητών του Παραρτήματος του ΤΕΙ Καστοριάς, προκειμένου να μην εφαρμοστεί το σχέδιο «Αθηνά».

Το σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας εξαφανίζει ουσιαστικά το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καθώς και το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου ενώ μετακινεί το Τμήμα Πληροφορικής στα Γρεβενά και το μόνο που κάνει είναι να φέρει στην πόλη μας το τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας. Ως Σύλλογος Εργαζομένων κατανοούμε και συμμεριζόμαστε απόλυτα την ανησυχία τόσο των φοιτητών όσο και της ακαδημαϊκής κοινότητας που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια την πόλη μας. Η παρουσία ενός τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην πόλη μας είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ευρωστία της πόλης και για την ακαδημαϊκή αναβάθμιση της περιοχής μας. Τα Τμήματα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας αλλά και Διεθνούς Εμπορίου είναι μοναδικά όσον αφορά το αντικείμενο σπουδών τους στην Ελλάδα.


Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια συνεχώς υποβαθμίζεται σε όλους της τους τομείς με αφορμή την οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει. Αυτή τη φορά βάλλεται η παιδεία. Είναι κοινή παραδοχή από μεγάλους οικονομολόγους πως για να βγει η Ελλάδα από την κρίση πρέπει να απευθυνθεί σε διεθνείς οργανισμούς δημοσίων σχέσεων προκειμένου να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει εκκολαφθεί στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια. Πως λοιπόν καταργούν το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και επικοινωνίας που έχει βαθμολογηθεί με υψηλή βαθμολογία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό; Από την άλλη η σχολή Διεθνούς Εμπορίου έχει πραγματοποιήσει διεθνή συνέδρια στην πόλη μας, κάτι που στο παρελθόν δεν έχει ξανασυμβεί. Η σχολή αυτή έχει παίξει αποφασιστικό ρόλο και στον τομέα της γουνοποιίας διευρύνοντας τους ορίζοντες του διεθνούς εμπορίου γούνας. Η κατάργηση των παραπάνω τμημάτων και η μεταφορά της σχολής πληροφορικής στα Γρεβενά ουσιαστικά υποβαθμίζει όχι μόνο τη ζωή της πόλης αλλά και ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας και θα επιφέρει οικονομικά προβλήματα στους ήδη υπάρχοντες σπουδαστές.

Καταγγέλλουμε και αντιτιθέμεθα στην εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά».

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φοιτητές του παραρτήματος για τον αγώνα που κάνουν προκειμένου να επιβιώσουν οι σχολές του ΤΕΙ μας από ένα σχέδιο αφανισμού της ανώτατης παιδείας, καθώς και να παραμείνουν στην πόλη μας που τους έχει φιλοξενήσει τόσα χρόνια.

Ο Σύλλογος μας επαγρυπνεί και θα είναι πάντα αρωγός σε όλες τις μορφές κινητοποιήσεων οι οποίες εναντιώνεται σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του τόπου και του Καστοριανού Λαού. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ