2013-02-13 13:51:03
Φωτογραφία για Μαζί μας είσαι ρε μούργο ή με το λιοντάρι;
Γράφει ο Μπαγασάκος 

Το άκρον άωτον της χειραγώγησης του ελληνικού πληθυσμού αποτελεί η δήλωση του γενικού γραμματέα ΥΠΟΙΚ γιά τον κατώτατο μισθό και η αστραπιαία αναδίπλωση της κυβέρνησης διά στόματος υπουργού Εργασίας, που πυροδοτεί την μέσω διαρροών εκκίνηση του διαλόγου γιά την περεταίρω καρατόμηση των μισθών των εργαζομένων.

Συνεχίζοντας την τακτική του "σιγά σιγά και με το μαλακό" εφαρμογής δυσβάστακτων μέτρων, ευρεσιτεχνία του Μπένι του τρομερού, η συγκυβέρνηση της τρόϊκας εσωτερικού μας προετοιμάζει γιά την ανάπτυξη, της οποίας η πιό προσοδοφόρα επιχείρηση θα είναι η βιομηχανία που θα παράγει σιδερένιες μπάλλες γιά πόδια σύγχρονων σκλάβων της F.E.R.O.G.(Former European Republic of Greece).

"Σε μια δήλωση - σοκ προέβη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος. Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), είπε - μεταξύ των άλλων - ότι «μπορεί στην Ελλάδα να έχει


μειωθεί το μοναδιαίο κόστος εργασίας, αλλά ακόμη ο κατώτατος μισθός είναι υψηλός. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να δούμε σχετικά με την ανάπτυξη»!" Τα ΝΕΑgr

Η διεθνής πατέντα των διαρροών γιά ένα μέτρο που θα ξεσκίσει τους μισθούς, άρα και την όποια καταναλωτική, φοροδοτική και χρεοδοτική ικανότητα των εργαζομένων, συγχρόνως με την πορνογραφικής έμπνευσης βαθμιδωτή "σιγά σιγά και με το μαλακό"

διείσδυση των "αναπτυξιακών μέτρων", τα οποία μόνον τους εργαζόμενους ακουμπούν, αφήνοντας όλους τους άλλους "κοινωνικούς εταίρους" ανέγγιχτους, θα αποτελέσουν το διαλυτήριο του κοινωνικού ιστού με ανεξέλεγκτα γιά τους Έλληνες αποτελέσματα.

Το σόκ που υποστήκαμε ως εργαζόμενοι από τις δηλώσεις Γιανίτση το 2000 για ερασιακά-συντάξεις, ήταν ο προάγγελος, το νηπιακό στάδιο της σημερινής κατά μέτωπο επίθεσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, το οποίο διατυμπανίζει "ή ο κύκλος εργασίας κατανάλωσης θα με πλουτίζει, ή θα ρίξω τα κεφάλαιά μου στον χρηματιστηριακό τζόγο όσο αυτός είναι υπαρκτός και εσείς θα μείνετε άνεργοι".

Έχω ξαναγράψει οτι είναι ζήτημα καθαρά πολιτικής βούλησης των ηγετών και των κυβερνήσεων του σημερινού κόσμου να τελειώνουν με το καθεστώς των δέκα, είκοσι οικογενειών ιδιοκτητών και διαχειριστών του συγκεκριμένου χρηματοπιστωτικού συστήματος και μάλιστα εν μία νυκτί, χωρίς να ζημιωθεί η "κατώτερη οικονομική ελίτ", η οποία γρήγορα θα αποτελέσει τον αρωγό και συμπαραστάτη του εγχειρήματος, εναρμονιζόμενη με ενα νέο πρωτόκολλο λειτουργίας των συναλλαγών και των χρηματιστηρίων.

Το εγχείρημα αυτό, εφόσον δεν καταλύει με απολυταρχικό τρόπο την μετατρεψιμότητα της εργασίας σε αξία, θέτοντας όμως ένα πλαίσιο, όπου η κοινωνία παίζει κυρίαρχο ρόλο, θα μπορούσε να γίνει εφικτό αν το ζητούσαν επιτακτικά οι κοινωνίες.

Όσο και επιτακτικά και αν το ζητάνε οι κοινωνίες, αν δεν γίνει κατανοητό και από τους ηγέτες, αλλά και από τους βαθύπλουτους αυτού του κόσμου, οτι ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, είναι προ των πυλών και οι οικονομίες έχουν να μας επιδείξουν τέτοια ανακλαστικά στο πρόσφατο παρελθόν, εναπόκειται πλέον στους ηγέτες να εκβιάσουν αιφνιδιαστικά τους λεηλάτες του ανθρώπινου μόχθου και τους λακέδες τους.

Κατά τα άλλα η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να απαιτήσει την δρομολόγηση του Μέργου γιά την άγουσα προς το σπίτι του, σαν έναν πρώτο, χωρίς επιστροφή, προορισμό, γιά να αρχίσουν να το σκέφτονται και οι υπόλοιποι.

Α, και να μην το ξεχάσω, το ξεκαθάρισε ο ΓΑΠ μετά την ομιλία της θρασύτατης Ισπανίδας πιτσιρίκας που τος έβαλε χέρι γιά τα πεντάστερα ξενοδοχεία και τα Spa: "Εμείς οι σοσιαλιστές στη χώρα μου τα αντιπαλεύουμε όλα αυτά, είμαστε μαζί με τα συνδικάτα στους δρόμους βρε παιδιά"!

Στα ανέκδοτα είμαστε άπιαστοι.

Το χιούμορ μας σώζει.

alithinapsemata.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ