2013-02-13 16:47:24
Φωτογραφία για Η Τυνησία ζει μια από τις πιο ευαίσθητες σελίδες της ιστορίας της.
Nadjia Bouaricha, El Watan.com (Συρία)    (μτφ. κριστιάν)

Κατηγορώντας το κόμμα Ennahda ότι εξυπηρετεί ξένες δυνάμεις, ο Chokri Belaid προειδοποιούσε για ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης της Τυνησίας

"Είμαστε όλοι Chokri Belaid"Η δολοφονία του αντιπολιτευομένου Chokri Belaid, την περασμένη Τετάρτη σηματοδότησε μια κρίσιμη καμπή σε μια σειρά γεγονότων που οδηγούν σε πραγματική απειλή της πορείας της Επανάστασης του Γιασεμιού.

Ο Chokri Belaid δεν σταμάταγε εξάλλου να προειδοποιήσει για την ύπαρξη μιας πραγματικής απειλής για την ενότητα των Τυνήσιων και της δημοκρατίας. 

Στις διάφορές επεμβάσεις του στα ΜΜΕ, ο Belaid ασκούσε με υψηλό τόνο και χωρίς δισταγμό έναν λόγο ριζικής αντίστασης κατά της φονταμενταλιστικής ώθησης σε μια ελεύθερη και δημοκρατική Τυνησία υπό κατασκευή. 

Πριν να γίνει στόχος ενός πυροβολητή, ο Chokri Belaid στόχευε με τον λόγο του τους φορείς του «σαλαφιστικού σχεδίου που υπηρετεί το αμερικανο-καταρο-σιωνιστικό σχέδιο» για να διαιρέσει τη χώρα και να καταπνίξει εν τη γενέσει τη δημοκρατία στην Τυνησία.


«Τα τζαμιά της Τυνησίας είναι ανοικτά στους κατόχους της βίας, η Τυνησία μετατρέπεται σε αγορά για τους αμερικανο-σιωνιστές εγκληματίες που χειραγωγούν τους νέους μας για να τους στείλουν στη Συρία και να υπερασπιστούν ένα σχέδιο που δεν είναι δικό τους», είχε δηλώσει σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Ο Chokri Belaid, με ειλικρινή λόγο και διαυγές βλέμμα, ελάχιστα φοβόταν τις απειλές δολοφονίας εναντίον του, ενώπιον του μεγάλου φόβου του να δει τη Τυνησία να πέσει στα χέρια ενός σχεδίου αποσταθεροποίησης και αταξίας. 

Το δήλωνε στη κάθε μία από τις παρεμβάσεις του, μαχόταν για μια ζωντανή ελεύθερη και δημοκρατική Τυνησία, που θα ήταν φορέας των σύγχρονων αξίων.

«Αυτό που αμαύρωσε την εικόνα της Τυνησίας στον υπόλοιπο κόσμο, είναι το κίνημα Ennahda που προστατεύει αυτά τα εξτρεμιστικά κινήματα που θέλουν να επιβάλουν στους Τυνήσιους ένα τρόπο ζωής που τους είναι ξένο. Θέλουν να επιβάλουν τη βία και τον κοινωνικό αποκλεισμό», είχε δηλώσει σε άλλη συνέντευξη,  κατηγορώντας, σε ζωντανή μετάδοση, ενάν ακτιβιστή της Ennahda ότι υπηρετεί τους Καταριανούς και είναι πράκτορας των Αμερικανών και των Σιωνιστών. 

Ο εκλιπόν Chokri Belaid προειδοποιούσε για την ύπαρξη ενός στρατόπεδου εκπαίδευσης τζιχαντιστών στην πόλη της Lewtiya, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη. 

«5.000 νέοι Τυνήσιοι και άλλων εθνικοτήτων εκπαιδεύονται για να σταλεί ένα μέρος τους στη Συρία και το άλλο μέρος να σπείρει τη βία στην Τυνησία, και όλα αυτά με την ευλογία των ξένων μυστικών υπηρεσιών, ενώ η τυνησιακή κυβέρνηση κλείνει τα μάτια της.

Γονείς επικοινώνησαν μαζί μου για να μου πούνε ότι νεαρά άτομα απήχθηκαν στο Benguerdane για να υπηρετούν αυτό το ξένο σχέδιο», επιβεβαίωνε ο Belaid, κατηγορώντας την Ennahda ότι επέτρεπε σε ανατολικούς κήρυκες να χρησιμοποιούν τυνησιακά τζαμιά για να σπείρουν τη διαίρεση και τη Fitna στην Τυνησία. 

«Η προσευχή της Παρασκευής έγινε μια εμπρηστική ομιλία για να διαιρέσει τους Τυνήσιους και να αλλοιωθεί η τυνησιακή ταυτότητα.

Το Κατάρ πληρώνει αυτούς τους ιεροκήρυκες για να υπηρετήσουν το σχέδιο αποσταθεροποίησης της Τυνησίας, που ήρθε από την Αμερική και το Ισραήλ », προειδοποιούσε ο μάρτυρας της Δημοκρατίας Chokri Belaid.

Nadjia Bouaricha
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ