2013-02-13 21:47:04
Φωτογραφία για Μ. Βρετανία: Έξι νέες συλλήψεις για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών
Έξι νυν και πρώην δημοσιογράφοι, όλοι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «News of the World» την εποχή του σκανδάλου, συνελήφθησαν στο πλαίσιο... νέας αστυνομικής έρευνας για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που σόκαρε τη Βρετανία.

Οι τρεις γυναίκες και οι τρεις άνδρες που συνελήφθησαν στο Λονδίνο και το Τζεσάιρ ήταν όλοι εργαζόμενοι εκείνη την εποχή της εφημερίδας που συνέδεσε το όνομά της με το σκάνδαλο και τελικά αναγκάστηκε να κλείσει με απόφαση του ιδιοκτήτη της Ρούπερτ Μέρντοχ.

Σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιαρντ, η αστυνομία έχει ανακαλύψει νέα στοιχεία σχετικά με τις παράνομες υποκλοπές που είχαν πραγματοποιηθεί μεταξύ 2005 και 20006, γι' αυτό και διεξάγει παράλληλη έρευνα σχετικά με το θέμα. Στο πλαίσιο της αρχικής έρευνας της Σκότλαντ Γιαρντ έχουν συλληφθεί περισσότερα από είκοσι άτομα.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν από δύο χρόνια περίπου, μετά την καταγγελία της ηθοποιού Σιένα Μίλερ ότι η εφημερίδα «News of the World» υπέκλεψε προσωπικές της συνδιαλέξεις.


Οι καταγγελίες συνεχώς αυξάνονταν και σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα η συγκεκριμένη εφημερίδα φέρεται να ασκούσε την πρακτική των υποκλοπών, ενώ επίσης φαίνεται πως εξαγόρασε τη σιωπή θυμάτων της για να μη φτάσουν οι καταγγελίες τους στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα ο αριθμός των «θυμάτων» ξεπερνούσε τα 3.000 άτομα, ενώ ανάμεσα στα ονόματα που αναφέρονταν, ήταν αυτά της ηθοποιού Γκουίνεθ Πάλτροου, του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον κ.α.
ΕΘΝΟΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ