2013-02-14 08:19:02
Φωτογραφία για Θύμα κατασκοπείας οι ΗΠΑ
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post που επικαλείται διαβαθμισμένη αξιολόγηση του Director of National Intelligence (DNI) των ΗΠΑ η χώρα είναι είναι στο στόχαστρο μίας τεράστιας, διαρκούς εκστρατείας ηλεκτρονικής κατασκοπείας.

Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν αναφορές για κυβερνοεπιθέσεις σε μεγάλες εφημερίδες των ΗΠΑ οι οποίες αποδίδονται σε κινέζους hackers, ενώ η κυβέρνηση της χώρας κατηγορεί το Ιράν, ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις σε αμερικανικές τράπεζες.

Επίσης τον Ιανουάριο αποκαλύφθηκε από ερευνητές των Kaspersky Labs, μια τεράστια επιχείρηση κυβερνοκατασκοπείας με το όνομα Red October, η οποία πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε από τη Ρωσία ή την Κίνα.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έκθεση, η Κίνα θεωρείται ως η μεγαλύτερη αντίπαλος για τις ΗΠΑ στο κυβερνοχώρο, με Γαλλία, Ισραήλ και Ρωσία να ακολουθούν, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Φαίνεται πως οι κυβερνοεπιθέσεις των κινέζων, στοχεύουν σε τομείς όπως η ενέργεια, η οικονομία, η αεροναυπηγική και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας. Η έκθεση του DNI αναφέρει επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο, η Κίνα ελπίζει να αποκτήσει οικονομικό πλεονέκτημα έναντι του μεγαλύτερου της ανταγωνιστή, των ΗΠΑ.


Η Washington Post σημειώνει ότι είναι αδύνατο να υπολογιστεί πόσο καταστροφική έχει υπάρξει αυτή η εκστρατεία κατασκοπείας, αλλά προσθέτει ότι εμπειρογνώμονες εκτιμούν το ύψος της ζημιάς σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που όμως δεν βρίσκει σύμφωνους ειδικούς στο θέμα της κυβερνοασφάλειας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ