2013-02-14 08:19:06
Φωτογραφία για Προσφυγές για τη διαθεσιμότητα στον δήμο Αγρινίου
Πριν από λίγες μέρες εκπρόσωποι του Συλλόγου των εργαζομένων στον δήμο του Αγρινίου, μαζί με τον νομικό σύμβουλο του δήμου, κατέθεσαν αίτηση στα Δικαστήρια Αγρινίου, για την έκδοση προσωρινής εντολής, ώστε να μην περικοπούν οι μισθοί, σε όσους έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, 23 συνολικά, από τα μέσα Νοεμβρίου λαμβάνουν μειωμένες αποδοχές, κατά 25% όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος για την διαθεσιμότητα - κινητικότητα και πριν από λίγες μέρες ο Σύλλογος των εργαζομένων με τον νομικό του σύμβουλο, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, με ασφαλιστικά μέτρα, διαδικασία που αναβλήθηκε και γι αυτό το λόγο έγινε η νέα προσφυγή για έκδοση προσωρινής διαταγής.

Τελικά, όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο δικαστήριο, το δικαστήριο για τα ασφαλιστικά μέτρα θα συνεδριάσει στις 6 Μαρτίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, απεστάλησαν στο αρμόδιο Υπουργείο και οι λίστες με τους εργαζομένους Ι.Δ.Α.Χ. που αρχικά εντάχθηκαν στους 23 για διαθεσιμότητα αλλά ενέπιπταν στις εξαιρέσεις (ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ).


Ο δήμος κατέθεσε λίστα με δώδεκα εξαιρέσεις και το Υπουργείο πάντως έκανε δεκτές τις εννέα, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Ο δήμος Αγρινίου, δεν έχει στείλει λίστα με κενά στις υπηρεσίες του, ούτε ο δήμαρχος, όπως εξαρχής έχει τονίσει δεν έχει υπογράψει τις διαπιστωτικές, αλλά από εκεί και πέρα, όπως προβλέπει ο νόμος, θα πρέπει μετά από την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών να αρχίσουν οι μετακινήσεις του προσωπικού, που πιθανότατα τελικά θα είναι όπως όλα δείχνουν για 14 άτομα. Οι μετακινήσεις αυτές, με βάση και τη μοριοδότηση που δίνεται θα είναι πιθανότατα σε άλλες υπηρεσίες εντός της Αιτωλ/νίας, αλλά το μεγάλο θέμα με τις απολύσεις στο Δημόσιο, παραμένει μετέωρο, τη στιγμή που και απαιτήσεις υπάρχουν από τους δανειστές, αλλά και συμφωνίες από την πλευρά της κυβέρνησης. Οπότε δεν αποκλείεται το θέμα να ανοίξει και μάλιστα επιτακτικά, μέσα στο επόμενο διάστημα.

Πηγή: agriniopress
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θύμα κατασκοπείας οι ΗΠΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θύμα κατασκοπείας οι ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ