2013-02-14 10:32:13
Φωτογραφία για Με στόχο το συνέδριο της ΝΔ
Ολική επαναφορά στη Νέα Δημοκρατία για την πρώην βουλευτή της Α Αθηνας Ελίζα Βόζεμπεργκ καθώς με σημερινή ανακοίνωση του πρόεδρου αναλαμβάνει επικεφαλής της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, θέση η οποία ουσιαστικά «χήρευε» μετά την υπουργοποίηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου.Οι αλλαγές στο εσωτερικό της ΝΔ γίνονται και με στόχο την προετοιμασία του κομματικού μηχανισμού για το προσεχές Συνέδριο του κόμματος. που προγραμματίζεται για το τριήμερο 28-30 Ιουνίου. Επικεφαλής των οργανωτικών διαδικασιών για το γαλάζιο ο Συνέδριο ετέθη ο νυν γραμματέας Συνδικαλιστικού της Ν.Δ., Φίλιππος Ταυρής. Παράλληλα, αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος ορίστηκε ο Κώστας Ζωντανός.

Στις κομματικές Γραμματείες της Ν.Δ. οι αλλαγές έχουν ως εξής:

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ:

Γραμματέας: Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Αναπληρωτές: Μενέλαος Δασκαλάκης και Πέτρος Μποτσαράκος.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ:

Γραμματέας: Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Αναπληρωτές: Δημήτρης Μαραβέλιας, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, Δημήτριος Γαλαμάτης.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ:

Γραμματέας: Γεώργιος Λουλουδάκης.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ:

Γραμματέας: Ξενοφών Βεργίνης.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ:

Γραμματέας: Ιωάννης Σμυρλής.

Με άλλη απόφαση του κ. Σαμαρά, εξάλλου, ιδρύεται Γραμματεία Θεσμών και Μεταρρυθμίσεων, την εποπτεία της οποίας αναλαμβάνει ο γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Κεφαλογιάννης με αναπκηρωτές τους Στέλιο Πυλιώτη και Κλεοπάτρα Αγγελίδου. Ακόμη ορίζοντα ως διευθυντής του Γραφείου του Γραμματέα της Ν.Δ. ο Ηλίας Φιλιππακόπουλος και ως διευθυντής του Διαγραμματειακού και υπεύθυνος Κινητοποίησης του κόμματος, ο Αλέκος Κόκκαλης. Η σύνθεση στις υπόλοιπες κομματικές γραμματείες παραμένει ως έχει.

Διαγραφή λόγω Μνημονίου

Η κα Βόζεμπεργκ είχε διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας λόγω της στάσης που είχε κρατήσει στη Βουλή, στην ψηφοφορία για το 2ο Μνημόνιο, ενώ στη συνέχεια δεν συμμετείχε στις λίστες των διπλών εκλογών του Μαϊου και του Ιουνίου του 2012.

Λίγο πριν τις εκλογές του Ιουνίου, είχε δηλώσει την «μετάνοια» της για τη μη ψήφιση του Μνημονίου, ωστόσο είχε αρνηθεί να την υποβάλλει γραπτώς στον Πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, γι ΄αυτό και είχε μείνει εκτός ψηφοδελτίων.

Με σημαντική διαδρομή στον χώρο της δικηγορίας όπου υπήρξε για 15 χρόνια εκλεγμένη σύμβουλος στον ΔΣΑ, «πρωτοεμφναίστηκε» στην κεντρική πολιτική σκηνή ως εκπρόσωπος Τύπου του βραχύβιου Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών (ΚΕΠ) του νυν υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Το 2004 είχε συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας με την οποία εξελέξη για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ