2013-02-14 13:56:50
Φωτογραφία για Ξαφνικό τέλος στο «Master Chef»;
Ένα θρίλερ για γερά νεύρα και έντονο παρασκήνιο, παίζεται τον τελευταίο καιρό γύρω από το ριάλιτι μαγειρικής του MEGA, ενώ στο κανάλι της Μεσογείων προσπαθούν να μην έχει το ίδιο τέλος με τους «Βασιλιάδες».

Θυμάστε πως αν και το «Master Chef» γυρίστηκε πέρυσι, το MEGA αποφάσισε να το κρατήσει στο συρτάρι του και να το μεταδώσει φέτος. Οι λόγοι ήταν και για να κάνει οικονομία, θέλοντας να έχει κάποιο δυνατό πρόγραμμα στην αρχή της φετινής σεζόν, αλλά και γιατί λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν και στο τηλεοπτικό τοπίο, αδυνατούσε να πληρώσει την εταιρεία παραγωγής και να αποκτήσει τα επεισόδια. Τελικά, όπως πρώτα σας είχα γράψει μέσα από το Newsit, το πρόβλημα φαίνεται να ξεπεράστηκε, το κανάλι έδωσε μέρος των οφειλών του στην εταιρεία παραγωγής, οι μοντέρ έπιασαν δουλειά και τα επεισόδια άρχισαν να παραδίδονται, πηγαίνοντας από την παραγωγή (μοντάζ0 στην κατανάλωση (προβολή) και όλα έδειχναν να έχουν πάρει το δρόμο τους.


Πριν από λίγες μέρες όμως, όπως πρώτα σας είχα αποκαλύψει μέσα από το Newsit, το STUDIO ATA… παροπλίστηκε, απολύοντας όλο το ανθρώπινο δυναμικό του και ο μόνος που έχει απομείνει είναι ο γενικός διευθυντής του που προσπαθεί να μαζέψει… ό,τι μπορεί. Η είδηση μάλιστα που δημοσιοποίησα, πως ο τελικός του ριάλιτι που πρέπει να γυριστεί, δεν μπορεί να γίνει από την εταιρεία παραγωγής, αλλά από το κανάλι της Μεσογείων, προκάλεσε, όπως ήταν λογικό, αναστάτωση στους εργαζόμενους που περιμένουν να πληρωθούν πολύ καιρό, αλλά δεν βλέπουν να ανοίγει το ταμείο. Λογικά μάλιστα, θεωρούν ότι η εξέλιξη αυτή, το να γυρίσει δηλαδή το MEGA τον τελικό, τους βγάζει εκτός παιχνιδιού, αφού δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Από την άλλη μάλιστα, οι μοντέρ, που τόσο καιρό δουλεύουν για να παραδίδουν «ζεστά- ζεστά» τα επεισόδια, είχαν λάβει τη διαβεβαίωση πως μετά την προκαταβολή που είχαν πάρει θα έπαιρναν όλα τα χρήματά τους, πριν το τέλος της προβολής του «Master Chef».

Ενώ όμως, εργάζονται σκληρά για να παραδίδουν τα επεισόδια, κανείς δεν τους λέει πότε θα περάσουν ξανά από το ταμείο, ενώ ο «παροπλισμός» του STUDIO ATA, τους ανησύχησε ακόμα πιο πολύ. Έτσι λοιπόν, αποφάσισαν να σταματήσουν τις μηχανές!

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες, το MEGA έχει στα χέρια του επεισόδια του ριάλιτι μαγειρικής μέχρι την Κυριακή. Από κει και πέρα… τίποτα! Να σημειώσουμε δε, ότι απομένουν αρκετά επεισόδια ακόμα για να ολοκληρωθεί ο κύκλος του, καθώς σήμερα θα προβληθεί το 45ο επεισόδιο, ενώ έχουν γυριστεί 70 επεισόδια και απομένει να γυριστεί ο τελικός. Τις τελευταίες μέρες λοιπόν, πραγματοποιούνται συνεχώς συναντήσεις μεταξύ στελεχών του MEGA και του STUDIO ATA, προκειμένου να δοθεί λύση, αλλά προς το παρόν δεν έχει γίνει τίποτα, αφού όπως φαίνεται, λύση θα δοθεί μόνο αν το κανάλι της Μεσογείων δώσει χρήματα στην εταιρεία παραγωγής για να μπορέσουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Για ακόμα μία φορά βρισκόμαστε σε οριακό σημείο γύρω από το «Master Chef» και αν δεν δοθεί λύση (χρήματα), οι εργαζόμενοι φαίνονται αποφασισμένοι να μην παραδώσουν επεισόδια.

Ο πονοκέφαλος στο MEGA όμως, δεν σταματά εδώ, καθώς, όπως ανέφερα, ακόμα κι αν βρεθούν τα χρήματα και δοθούν στους μοντέρ, παραλάβουν και προβάλλουν τα επεισόδια, απομένει το πρόβλημα με τον τελικό. Οι υπόλοιποι τεχνικοί, παραμένοντας απλήρωτοι, έχουν κινητοποιηθεί, ζητώντας από άλλους συναδέλφους τους να μην πάρουν μέρος στο γύρισμα, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν το δρόμο της δικαιοσύνης και να εμποδίσουν με νομικό τρόπο πλέον, το γύρισμα και προβολή του τελικού.

Συμπέρασμα; Ο τηλεοπτικός σταθμός και η εταιρεία παραγωγής παίζουν έναν… καθόλου φιλικό αγώνα, με τον έναν να πετάει τη μπάλα στον άλλο, ενώ οι απλήρωτοι εργαζόμενοι είναι θεατές, αγωνιώντας για το αποτέλεσμά του. Η μπάλα όπως φαίνεται, σε αυτό το σημείο του αγώνα είναι στη Μεσογείων, που αν δεν πληρώσουν μέρος των οφειλών τους, δεν θα παραδοθούν τα επεισόδια και το ριάλιτι μαγειρικής θα ακολουθήσει το ξαφνικό τέλος των «Βασιλιάδων», με αμοντάριστα επεισόδια στα συρτάρια. Ακόμα όμως κι αν μπορέσουν να πληρώσουν στην παρούσα φάση τους μοντέρ, θα πρέπει σύντομα να δοθούν χρήματα και στους άλλους συντελεστές, για να μπορέσουν να γυρίσουν και να προβάλλουν τον τελικό και να μην μείνει το ριάλιτι μαγειρικής… χωρίς φινάλε.

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες, καθώς, όπως ανέφερα, από Δευτέρα δεν υπάρχει επεισόδιο στο κανάλι της Μεσογείων προς προβολή. Και μπορεί ορισμένοι να είναι της άποψης «εδώ ο κόσμος καίγεται, γιατί να ασχοληθούμε με το ριάλιτι», αλλά στα συγκεκριμένα σχόλια που γίνονται «ελαφρά τη καρδία», να υπενθυμίσω ότι αναφέρομαι σε εργαζόμενους που έχουν δουλέψει σκληρά για πολύ καιρό και όπως όλοι μας, διεκδικούν την αμοιβή τους. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα δοθεί άμεσα λύση και το «Master Chef» δεν θα ακολουθήσει το δρόμο των «Βασιλιάδων», διακόπτοντας ξαφνικά την προβολή του…!

Γρηγόρης Μελάς-zappit
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ