2013-02-14 13:50:02
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ BBC: Η ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (VIDEO)
Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι η πιο δεξιά και ακραία κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά, τονίζει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο BBC. 

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Πρωθυπουργός επιδιώκει να θέσει μια ατζέντα που «οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση» και έχει ως στόχο «να δημιουργήσει την αίσθηση του φόβου στην ελληνική κοινωνία, ώστε αφενός ο κόσμος να μην σκέφτεται την οικονομία, να φοβάται και να σκέφτεται την ασφάλειά του, τους κινδύνους που μπορεί να έχει από τους μετανάστες ή από τις διαδηλώσεις», και αφετέρου «να συσπειρώσει το πιο συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας, διαμορφώνοντας μια σταθερή  βάση για τη δική του εκλογική επιρροή».

Αυτή όμως, υπογράμμισε, είναι μία  επικίνδυνη στρατηγική για την ίδια τη δημοκρατία.

Η στρατηγική της έντασης και της αντιπαράθεσης, αυτή η ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και «πρέπει να σταματήσουμε εδώ κάθε προσπάθεια να ανάψουμε μια φωτιά που δεν υπάρχει στην ελληνική κοινωνία».


Στη συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι στα χρόνια του μνημονίου η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει συρρικνωθεί, καθώς όπως εξήγησε,  η πολιτική που ασκείται είναι βάρβαρη και δεν θα μπορούσε να βρει συναίνεση από μεγάλες μερίδες του πληθυσμού. Μόνος τρόπος για να επιβληθεί, είναι η περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, σημείωσε και αναφέρθηκε στην παράκαμψη του κοινοβουλίου με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που φέρνει η κυβέρνηση, τις αποφάσεις επιστράτευσης και την επαναφορά «ξεχασμένων πρακτικών, όπως η απαγόρευση της απεργίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επενέλαβε την άποψη ότι  η Ευρώπη τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας των αποτυχημένων επιλογών και της αποτυχίας του ελληνικού προγράμματος, γιατί «η επέκταση της ύφεσης από την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό Νότο δημιουργεί συνθήκες αστάθειας  στην Ευρώπη αλλά  και στην παγκόσμια οικονομία. Δεν γίνεται να συνεχίζουμε την εφαρμογή του λάθους. Πρέπει να αναθεωρήσουμε τώρα το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Πρέπει τώρα να αντικαταστήσουμε το μνημόνιο με ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας και ανάπτυξης», επεσήμανε και για μία ακόμη φορά αναφέρθηκε στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για μια κοινή ευρωπαϊκή λύση, με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και μορατόριουμ στην αποπληρωμή».

«Χέρι - χέρι στην Ελλάδα ακροδεξιά και νεοφιλελευθερισμός»  

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άκρο, αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει, έχει το 27% του ελληνικού λαού και συνεχίζει μια μεγάλη παράδοση στη χώρα μας, η αριστερά και η δημοκρατική παράταξη να είναι ένα πλειοψηφικό ρεύμα. Αντίθετα, το άκρο που αναπτύσσεται είναι το άκρο της ακροδεξιάς και είναι επικίνδυνο γιατί η ακροδεξιά με το νεοφιλελευθερισμό στην Ελλάδα πηγαίνουν χέρι-χέρι και είναι οι δύο όψεις του ίδιου μνημονιακού νομίσματος. 
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ