2013-02-14 22:50:40
Φωτογραφία για Μύρισε τη... Λεβάντε ο Ολυμπιακός!
Απογοητευτικό για τον Μίτσελ το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού, καθώς η Λεβάντε πάτησε το ένα πόδι της στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ, με το 3-0 που πέτυχε. Δύο δοκάρια, και πολλά παράπονα από το Γερμανό διαιτητή Γκρέφε, είχαν οι ερυθρόλευκοι, κυρίως για τη φάση που κόστισε την αποβολή του Αμπντούν, στο 30'.

Αν θέλει, πάντως, να επικεντρωθεί ο Ολυμπιακός στη διαιτησία, παραβλέποντας τη δική του "γύμνια" στο γήπεδο, δεν πρόκειται να μάθει απολύτως τίποτα από το αποψινό πάθημά του (το 11ο, σε 13 αγώνες του επί ισπανικού εδάφους!). Κι επειδή ο Μίτσελ τον ονειρεύεται αλλιώς, πιο "ευρωπαϊκό", το καλύτερο είναι να αποφύγει την, τόσο επίμονη στον τόπο μας, "διαιτητολαγνεία", και να βρει γρήγορα λύσεις για τη δική του απόδοση. Υπάρχει και μία ρεβάνς, μη ξεχνιόμαστε. Αν πιστεύει ότι αδικήθηκε κατάφωρα από το σημερινό σκορ, έχει μία δεύτερη ευκαιρία να διορθώσει τη θέση του
. Κι ας φαντάζει πολύ δύσκολο πια να πάρει αυτός το εισιτήριο για την επόμενη φάση Για παράδειγμα, μία καλύτερη μελέτη της Λεβάντε, δε θα έβλαπτε κανέναν. Υποτίθεται πως ο Μίτσελ και οι παίκτες του την είχαν μάθει απ' έξω, κι ανακατωτά, αλλά στην πράξη την "έπαθαν" ως αρχάριοι! Τρεις φορές σημάδεψαν οι γηπεδούχοι την πλάτη της ελληνικής άμυνας, στο ξεκίνημα του αγώνα, και σκόραραν με την τρίτη. Δράστης ο Ρίος (10'), "κορόϊδο" στη φάση πιάστηκε ο Χολέμπας, δημιουργός του ρήγματος ο Μπαρκέρο.

Υστερα από 20 λεπτά, νέο κενό στο αριστερό άκρο. Πήγε να το καλύψει ο Αμπντούν, μπερδεύτηκαν τα πόδια του μ'εκείνα του Λόπεζ, ο Γκρέφε πίστεψε, κακώς φυσικά, πως ήταν πέναλτι και (δεύτερη) κίτρινη στον Αλγερινό, σκέτο δηλητήριο! Το γεγονός ότι ο Μάρτινς αστόχησε στο πέναλτι δε γλίτωσε τον Ολυμπιακό από το αριθμητικό μειονέκτημα...

Για το άλλο πέναλτι (40'), που δεν άφησε να πάει χαμένο ο Μπαρκέρο (φωτ.), δε χωράει αμφιβολία πως υπήρξε ανατροπή του Λόπεζ από τον Χολέμπας, στο όριο της γραμμής της μεγάλης περιοχής. Μα τόσο οριακό, που αν γινόταν στην άλλη πλευρά του γηπέδου, και δε σφυριζόταν πέναλτι, ο Ολυμπιακός θα 'λεγε τώρα πως τον... έσφαξαν!

Στην ουσία, αυτός αδίκησε τον εαυτό του περισσότερο από τον καθέναν, γιατί έπαιζε έξω από το πνεύμα του αγώνα, μέχρι που δέχτηκε και τρίτο γκολ, από τη βαθιά μπαλιά του Μπαρκέρο, και το "κρέμασμα" του Μάρτινς στον Μέγιερι (56'). Την πρώτη φάση του, και μάλιστα διπλή, ο Ολυμπιακός την έκανε στο 59', και ατύχησε (κεφαλιά Μανωλά στο οριζόντιο δοκάρι). Κι επειδή όλα του πήγαιναν στραβά, πάλι στο δοκάρι κατέληξε η ατομική προσπάθεια του Τζεμπούρ, στο 88'.

Αλήθεια, γιατί έπρεπε να γίνουν "μάγκες" οι Ισπανοί, πριν αποφασίσει ο Ολυμπιακός να βάλει λίγο, έστω, μυαλό;

ΛΕΒΑΝΤΕ: Νάβας, Ναβάρο, Ρόδας, Χουανφράν, Λόπεζ, Μπαρκέρο, Ιμπόρα, Ρίος (67' Βάλντο), Ντιόπ (61' Μίτσελ), Ρούμπεν Γκαρσία, Μάρτινς (83' Ακουαφρέσκα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέϊσα, Μασάντο (75' Φετφατζίδης), Μοδέστο (46' Γκρέκο), Αμπντούν, Βλαχοδήμος (60' Μήτρογλου), Τζεμπούρ.
enet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Tragic!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Tragic!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ