2013-02-15 01:13:03
Φωτογραφία για Σε διάλογο για την Κεντροαριστερά καλεί τον Φ. Κουβέλη ο Ευ. Βενιζέλος
Κάλεσμα για έναν «ουσιαστικό και απροκατάληπτο διάλογο» για την ελληνική Κεντροαριστερά και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα απευθύνει... στον Φώτη Κουβέλη ο Ευ. Βενιζέλος, με επιστολή που απέστειλε σήμερα στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτείνει, όπως είχε ήδη προαναγγείλει χθες, πρόσκληση για συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων, πριν την έναρξη του συνεδρίου του Κινήματος, ώστε να συζητηθούν όλα αυτά, «φιλικά και ελεύθερα».

Σύμφωνα μάλιστα με την Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι εκτός από την παραπάνω ατζέντα μπορούν επίσης να συζητηθούν και τα ζητήματα που αφορούν τις θεσμικές προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης (π.χ. αναθεώρηση του Συντάγματος και εκλογικό σύστημα).

Δηλώνει ακόμη έτοιμος να τεθεί επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, εφόσον και ο κ. Κουβέλης θα ήθελε να τεθεί επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ, ενώ υποστηρίζει ότι «η επαφή των δύο κομμάτων σε επίπεδο αντιπροσωπειών δεν συνιστά διάλογο ‘κορυφής’, γιατί ταυτόχρονα θέλουμε ανοικτό διάλογο και στο επίπεδο των κοινοβουλευτικών μας ομάδων και στο επίπεδο των οργανώσεών μας». Όπως σημειώνει άλλωστε, «το ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει έτοιμο να μετάσχει σε οποιοδήποτε forum έχει αντικείμενο την Κεντροαριστερά».


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει πως θέλει και εγγράφως να καλέσει τη ΔΗΜΑΡ ως κόμμα, τα στελέχη και τα μέλη της, να μετάσχουν στον προσυνεδριακό διάλογο του Κινήματος, «όχι με ένα τυπικό χαιρετισμό στην έναρξη του συνεδρίου, αλλά με ουσιαστικό τρόπο, δηλαδή με βάση τα κείμενα που είναι αντικείμενο του σχετικού διαδικτυακού διαλόγου».

Εκτιμά επιπλέον ότι μια θετική απάντηση της ΔΗΜΑΡ στην πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ, «συνιστά από μόνη της ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός που θα προσφέρει κίνητρο συμμετοχής και λόγο αισιοδοξίας σε ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας».

Ο κ. Βενιζέλος εκφράζει τον απόλυτο σεβασμό τού ΠΑΣΟΚ στην κομματική υπόσταση και τις λειτουργίες της ΔΗΜΑΡ και δηλώνει βέβαιος ότι και το κόμμα του κ. Κουβέλη σέβεται τη διαδρομή, την εισφορά και τη σημερινή παρουσία του ΠΑΣΟΚ.

Παραπέμποντας τέλος στο διακύβευμα του επικείμενου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, κατά το οποίο το Κίνημα «καλείται να προσδιορίσει την αξιακή, πολιτική και οργανωτική φυσιογνωμία της παράταξης και να διατυπώσει την ολοκληρωμένη πρότασή του για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης», ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «αυτά αφορούν το ΠΑΣΟΚ ως κομματικό οργανισμό», αλλά όπως αναφέρει, αφορούν και ευρύτερα το χώρο της Κεντροαριστεράς, «που πρέπει να επιδιώκει τον πολλαπλασιασμό της επιρροής του». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ