2013-02-15 07:19:03
Φωτογραφία για Ομολογία ντόπινγκ από τον Μπάγερ
Άλλη μια «κηλίδα» στο αμαρτωλό παρελθόν της Ανατολικής Γερμανίας, καθώς ο Ούντο Μπάγερ -δύο δεκαετίες μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση- ομολόγησε πως έπαιρνε απαγορευμένες ουσίες.

Είδηση που δεν σοκάρει, απλά προστίθεται σε μια σειρά ακόμα υπεραθλητών εκείνης της εποχής (μέχρι και το 1990) που σάρωνε τα μετάλλια στις διεθνείς διοργανώσεις, πολλές φορές όπως αποδείχθηκε στην πορεία με την βοήθεια παράνομων ουσιών.

«Ήταν κάτι που συνέβαινε εν γνώσει μου», παραδέχεται ο παλιός πρωταθλητής στο ντοκιμαντέρ «The Lone Wolf» (προβάλλεται στο φεστιβάλ του Βερολίνου), υποστηρίζοντας ωστόσο ότι «αυτό επηρέαζε μόλις 2-3% την απόδοσή μου. Όσο χάπια κι αν πάρεις, αν δεν δουλέψεις μεθοδικά και σκληρά δεν θα γίνεις ποτέ αθλητής υψηλού επιπέδου».

Ο Ούντο Μπάγιερ ήταν για χρόνια ένας από τους κορυφαίους πρωταθλητές της άλλοτε κραταιάς Ανατολικής Γερμανίας.

Με τρομερή δύναμη ακόμα και για σφαιροβόλο, ξεχώρισε από νεαρή ηλικία με τις επιδόσεις του και στα χρόνια της ακμής του, κατέκτησε δύο Ολυμπιακά μετάλλια (χρυσό το 1976, ασημένιο το 1980) και βελτίωσε τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ (τελευταία φορά το 1986 με επίδοση 22,64μ.). Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ