2013-02-15 15:04:06
Φωτογραφία για Καθυστερεί η προβολή της ταινίας Λίνκολν στην Πάτρα
Αδικαιολόγητη θα λέγαμε ότι είναι η κίνηση να μην έρθει ούτε τη νέα τρέχουσα εβδομάδα στα Ster cinemas στη Βέσο Μάρε, το φιλμ "Λίνκολν" του Στίβεν Σπίλμπεργκ με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις στο ρόλο του 16ου Αμερικανού προέδρου Αβραάμ Λίνκολν, ο οποίος το 1865 πέρασε τροποποίηση του Συντάγματος και καταργήθηκε η δουλεία.

Η ταινία που θεωρήθηκε κατά πολλούς ως η καλύτερη ίσως ταινία και σοβαρότερη προσπάθεια στην φιλμογραφία του "παραμυθά" του Χόλυγουντ, Στίβεν Σπίλμπεργκ διεκδικεί 12 βραβεία Όσκαρ στην απονομή της 24ης Φεβρουαρίου.

Έως τώρα στην χώρα μας έχει κόψει πάνω από 80.000 εισιτήρια και οι εντυπώσεις του κοινού είναι γενικά καλές παρά το γεγονός της μεγάλης διάρκειας και του ότι σε πολλά σημεία του φιλμ η δράση είναι αργή και επικεντρώνεται στα δικαστικά θέματα.

Η καθηλωτική αυτή δημιουργία με έναν απίστευτα "μεταμορφωμένο " σε Λίνκολν-Ντάνιελ Ντέι Λιούις διηγείται τους τελευταίους μήνες της ζωής του Λίνκολν, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 1865. Αξιέπαινες παρουσίες στην ταινία είναι και της Σάλι Φιλντ και του Τόμι Λι Τζόουνς που επίσης διεκδικούν βραβεία Όσκαρ.

Πάντως είναι αλήθεια ότι και στην Αθήνα η ταινία βγήκε στην πρεμιέρα της σε μόνο 15 κόπιες. Η ταινία διανέμεται από την Odeon.

Tάκης Μαρτάτος-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ