2013-02-15 21:50:21
Φωτογραφία για Παρουσιάστηκε το πλάνο ανάπτυξης της Εθνικής
Η Εθνική μας ομάδα βαδίζει πλέον σε άλλα μονοπάτια παρουσιάζοντας ένα πλάνο ανάπτυξης όλων των Εθνικών ομάδων που φτάνει μέχρι την στελέχωση της Ανδρών. Δείτε ποια είναι τα κυριότερα σημεία του πλάνου που έχει εκπονήσει ο Φερνάντο Σάντος και το οποίο θα τηρηθεί ακόμα και αν φύγει ο Πορτογάλος.

Η Εθνική μας ομάδα από το 2004 και μετά συγκαταλέγεται στις μεγάλες δυνάμεις του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε επίπεδο εθνικών ομάδων, δίνοντας το παρών σχεδόν (σ.σ. εκτός από το Μουντιάλ της Γερμανίας) σε όλα τα μεγάλα ραντεβού.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε σε ένα καλούπι από τον Ότο Ρεχάγκελ και πλέον με τον Φερνάντο Σάντος βλέπει ακόμη πιο μακριά στο μέλλον.

Αυτό εξάλλου είναι το νόημα του Στρατηγικού Πλάνου Ανάπτυξης των Εθνικών ομάδων το οποίο εκπόνησε ο Πορτογάλος τεχνικός και το οποίο παρουσίασαν οι Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος.

Ένα πλάνο που έχει στόχο από την μικρότερη Εθνική ομάδα (Κ-15), τα παιδιά να μαθαίνουν με σωστό τρόπο το παιχνίδι της Εθνικής και σταδιακά να στελεχώσουν την Εθνική μας ομάδα των Ανδρών, η οποία έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει και τα επόμενα χρόνια, είτε είναι ο Σάντος στην Εθνική, είτε όχι.


 

Στόχος λοιπόν του πλάνου ανάπτυξης είναι η δημιουργία μιας βάσης ποδοσφαιριστών, που θα αφομοιώσουν την Τακτική, την Τεχνική, την κουλτούρα και του πνεύματος της Εθνικής.

Στο οργανόγραμμα έχουν προβλεφθεί σχεδόν όλες οι λεπτομέρειες, όπως αυτή των προπονητών που θα έχει η κάθε ομάδα, των βοηθών τους, αλλά και των προπονητών τερματοφυλάκων, που θα είναι ένας ανά τρεις ομάδες.

 

Τα ταλέντα, θα επιλέγονται ανάλογα με το πως θα δουλεύουν στις προπονήσεις, πως θα διδάσκονται να συμπεριφέρονται, και πως θα παίζουν στους αγώνες. Αυτό είναι ενιαίο κομμάτι και αφορά στην κουλτούρα της εθνικής ομάδας.

Η βάση της Ανδρών και η φιλοσοφία

Η νέα Εθνική (Κ15) θα αποτελεί ουσιαστικά η βάση της Εθνικής Ανδρών, σύμφωνα με όσα παρουσίασαν οι Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος.  Η στελέχωσή της θα ξεκινά από τα πρωταθλήματα Κ-14 των Ενώσεων, στην συνέχεια από τα τουρνουά Περιφερειών. Από εκεί θα επιλέγονται 44 παίκτες (4 για κάθε θέση) εκ των οποίων θα την Εθνική Κ-15 θα στελεχώνουν οι 25.

Επίσης, υπάρχει και η προοπτική για την δημιουργία της Εθνικής Κ-23 ώστε να υπάρχει ένας πολύ δυνατός ανταγωνισμός σε διεθνές επίπεδο. 

 

Σε ότι αφορά την φιλοσοφία της Εθνικής, αυτό που θέλει να περάσει ο Φερνάντο Σάντος, είναι από την πιο μικρή Εθνική, μέχρι την Ανδρών να υπάρχει μια ταυτότητα.

Το μεγάλο "όπλο" της Εθνικής είναι η άμυνα και από εκεί θα ξεκινούν όλα. Δηλαδή δημιουργώντας συμπαγές ομάδες που κοιτάνε τα νότα τους και σταδιακά εμφανίζουν και τις επιθετικές τους αρετές.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πλάνο Ανάπτυξης, όλες οι Εθνικές ομάδες θα ακολουθούν ένα σύστημα το 4-3-3, το οποίο είναι ευέλικτο και μπορεί να μετατραπεί εύκολα, σε 4-4-2 και 4-2-3-1.

Έτσι ο στόχος είναι να υπάρχει και ένα κοινό αγωνιστικό πλάνο σε όλες τις Εθνικές, ώστε να προσαρμόζονται εύκολα οι ποδοσφαιριστές.

Πλέον η Εθνική μας ομάδα βαδίζει σε άλλα μονοπάτια θέλοντας να δημιουργήσει την δική της αγωνιστική ταυτότητα, ώστε να συνεχίσει να συγκαταλέγεται στις μεγάλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις και τα επόμενα χρόνια και να δίνει το παρών στα σημαντικά ραντεβού. 

Πηγή:sport24.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ