2013-02-16 13:35:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Καταγγελείες για τα νεκροταφεία - Δεν τον άφησαν να θάψει την αδερφή του στον οικογενειακό τάφο!
Μέχρι και περιπολικό έφθασε αυτή τη φορά στο νεκροταφείο των Αραχωβιτίκων προκειμένου να διερευνήσει καταγγελία τοπικών παραγόντων της περιοχής για τάφο που δήθεν θα... οικειοποιείτο οικογένεια προκειμένου να θάψει συγγενικό της πρόσωπο!

Φαίνεται πως τα όσα συμβαίνουν στο νεκροταφείο της περιοχής έχουν «πολύ ψωμί» (τουλάχιστον από δημοσιογραφικής πλευράς) και βέβαια ίσως θα πρέπει να απασχολήσουν και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου!

Πριν από μερικές εβδομάδες είχε σημειωθεί επεισόδιο στην κυριολεξία... πάνω σε έναν τάφο, ενώ συγγενείς του νεκρού κατήγγειλαν συγχωριανούς τους και ταυτόχρονα συγγενείς τους για προσπάθεια οικειοποίησης του τάφου.

Το περίεργο στην υπόθεση είναι πως στο δεύτερο επεισόδιο (αυτό της προπερασμένης Τρίτης) πρωταγωνιστής είναι ηλικιωμένος χωριανός ο οποίος είχε υποστηρίξει τους ιδιοκτήτες του τάφου στο πρώτο επεισόδιο, «αδειάζοντας» ουσιαστικά όσους έλεγαν πως ο τάφος τους ανήκει!


Την προπερασμένη Τρίτη ανοίχθηκε τάφος για την κηδεία μέλους της οικογένειας Μητρούλια. Όπως ανέφερε στον «Κόσμο» ο γιος του ιδιοκτήτη του τάφο, κ. Μητρούλιας, το πρωί εκείνης της ημέρας δέχθηκε τηλεφώνημα από τοπικό παράγοντα ο οποίος τον κάλεσε να «χώσει» (έτσι του είπε) τον τάφο καθώς... δεν ήταν δικός του! Ο κ. Μητρούλιας έπεσε από τα σύννεφα αφού το μνήμα ήταν οικογενειακό και είχε αγοραστεί το 1961 οπότε και εκεί ετάφη ο πατέρας του. «Μα τι μου λέτε Πρόεδρε; Σήμερα κηδεύω την αδελφή μου» αντίτεινε, για να δεχθεί και πάλι την «προσταγή» (όπως ο ίδιος αναφέρει) για άμεσο κλείσιμο του τάφου. Όπως μας εξήγησε ο κ. Μητρούλιας το πρόβλημα υπήρξε επειδή για λόγους καλαισθησίας αντικατέστησε την παλιά πλάκα στον σταυρό με μία καινούργια. Προφανώς λοιπόν τοπικοί παράγοντες που δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα του νεκροταφείου αποφάσισαν να του κάνουν... και δεύτερη κηδεία (όπως ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Κόσμο»)! Ετσι όχι μόνο τον κάλεσαν να βρει άλλον τάφο (όλα αυτά συνέβαιναν το πρωί, ενώ το μεσημέρι, ώρα 3.30 κηδευόταν η αδελφή του) αλλά κάλεσαν και την Αστυνομία!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητρούλιας δέχθηκε και τηλεφώνημα από αστυνομικό του 1ου Αστυνομικού Τμήματος ο οποίος χωρίς καν να διερευνήσει το περιστατικό τον κάλεσε (από τηλεφώνου) να... κλείσει τον τάφο και να βρει άλλο χώρο να θάψει την αδελφή του.

Τελικά το επεισόδιο έληξε λίγο πριν την κηδεία όταν ο τοπικός παράγοντας «κατάλαβε» πως... ο τάφος όντως ανήκε στην οικογένεια Μητρούλια και πως η αλλαγή στο μνήμα είχε γίνει για λόγους αισθητικούς!

Και μηνύσεις

Τα επεισόδια πάντως με φόντο το νεκροταφείο καλά κρατούν! Μαθαίνουμε πως σε συγκεκριμένο τάφο γίνονται συνεχώς φθορές και όλα δείχνουν πως οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως για το πρώτο επεισόδιο, στη διάρκεια του οποίου την «πλήρωσε» ακόμη και ο νεκρός (όχι απλά καθυστέρησε η ταφή του αλλά προκλήθηκε μεγάλη ένταση... πάνω στον τάφο του και ενώ το φέρετρο ήταν ανοιχτό), έχουν γίνει μηνύσεις και η υπόθεση θα έχει συνέχεια ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης!

πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ