2013-02-17 11:43:24
Φωτογραφία για Πάτρα: Το Ειρηνοδικείο μπλόκαρε την παρακράτηση μισθού για την εξόφληση δανείου
Απόφαση - σταθμό, η οποία δίνει την δυνατότητα σε εκατοντάδες δανειολήπτες, που έχουν προσφύγει στα Ειρηνοδικεία για να ζητήσουν διαγραφή του χρέους τους, να μην πληρώνουν μηνιαία δόση, εξέδωσε προ εβδομάδων το Ειρηνοδικείο Πατρών!

Σύμφωνα με την απόφαση, το δικαστήριο παγώνει την παρακράτηση του μισθού ιδιώτη, για δάνειο που είχε πάρει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του τον Οκτώβριο του 2017.

Στην προκειμένη περίπτωση η δικαιοσύνη έκρινε ότι λόγω των χαμηλών εισοδημάτων, ο δανειολήπτης δεν μπορεί να πληρώνει κάθε μήνα τη δόση. Συγκεκριμένα, ο αιτών είχε πάρει δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 13.500 ευρώ και κάθε μήνα πλήρωνε δόση 310 ευρώ.

Ο μισθός του όμως μειώθηκε από τα 1500 ευρώ στα 920 κι επιπλέον είναι παντρεμένος, πατέρας ενός παιδιού, ενώ η έγκυος γυναίκα του δεν εργάζεται.

Μέχρι σήμερα, η τακτική που ακολουθούσαν τα τραπεζικά ιδρύματα που είχαν παραχωρήσει δάνεια, ήταν να ζητούν κάθε μήνα την καταβολή της δόσης και σε καμία περίπτωση δεν λειτουργούσε ανασταλτικά η αίτηση που είχαν υποβάλει οι δανειολήπτες για τακτοποίηση της οφειλής.

Ωστόσο, επειδή οι δανειολήπτες δεν είχαν τη δυνατότητα πληρωμής, το χρέος συνεχώς διογκωνόταν και όταν έφθανε η στιγμή της συζήτησης της υπόθεσης, οι αιτούντες καλούνταν να πληρώσουν σχεδόν το διπλάσιο των χρημάτων που είχαν λάβει αρχικά.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ