2013-02-17 16:34:02
Φωτογραφία για Μεϊμαράκης: Θα πάρουν την Βουλή και θα φύγουν!
Ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είπε ότι στην κυβέρνηση σκέφτονται να ... μετακομίσουν οι βουλευτές αλλά μαζί με την βουλή!

Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα του Προέδρου σε χθεσινή συνέντευξή του στην εκπομπή της ΝΕΤ «Άλλη Όψη».

Μια «παλιά σκέψη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, μεταφοράς της Βουλής σε άλλο σημείο μακρυά από το Κέντρο επανεξετάζουν, καθώς οι συχνές πορείες και συγκεντρώσεις επιβαρύνουν ποικιλοτρόπως το κέντρο της πρωτεύουσας. Μάλιστα από το ίδιο «σχέδιο» δεν λείπει και το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς, μετά από εκείνο της Βουλής, είναι το πρώτο σε …ζήτηση για κάθε κοινωνική ομάδα που διαμαρτύρεται και διαδηλώνει.

Στη συνέχεια μάλιστα διευκρινίζει πως η «πρόταση» προβλέπει και μια, κατά κάποιο τρόπο, ενοποίηση του χώρου που θα περιλαμβάνει Εθνικό Κήπο, Κοινοβούλιο και Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθεί το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης:


«…Πιστεύω στην πρόταση που είχε υπάρξει στο παρελθόν ότι για να ανασάνει και το κέντρο θα πρέπει το Υπουργείο Οικονομικών και η Βουλή να πάνε εκτός κέντρου. Νομίζω ότι εδώ -όπως είχε έρθει παλιά και μια πρόταση- μπορεί να γίνει ένα μεγάλο μουσείο σε συνδυασμό με τον Κήπο και με το Προεδρικό Μέγαρο. Μπορεί πράγματι να είναι ένας χώρος ελκυστικός που θα αναπτύξει και θα βοηθήσει το κέντρο. Θυμάστε ήταν και το Υπουργείο Παιδείας στην οδό Μητροπόλεως, το οποίο μετακινήθηκε Τότε είχε έρθει το σχέδιο και για τα τρία κτίρια. Επειδή ήμασταν της ήπιας προσαρμογής, έφυγε το πρώτο για να δούμε την εξέλιξη. Και είδατε ότι η οδός Μητροπόλεως άνοιξε και το Μοναστηράκι και του Ψυρρή… Δεν έχει πια πορείες προς το Υπουργείο Παιδείας.

…Υπάρχει μια παλιά σκέψη. Πρέπει να μετακινηθεί η Βουλή και το Υπουργείο Οικονομικών σε χώρους τέτοιους που θα μπορέσουν και οι διαδηλώσεις και οι πορείες και όλα αυτά τα σχετικά να αφήσουν το κέντρο πράγματι στην ιστορική του παράδοση που έχει κάθε πρωτεύουσα της κάθε χώρας.

…Είμαστε σε μια τέτοια συζήτηση. Η παλιά Βουλή είναι ένα πολύ ωραίο κτήριο, ένα πολύ ωραίο μουσείο. Μπορεί πράγματι να αξιοποιηθεί όπως και η παρούσα. Έχω την αίσθηση ότι είναι μια σκέψη που θα υλοποιηθεί εν ευθέτω χρόνω…»

Πηγή: zougla
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Fashion trend: Skinny παντελόνια
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Fashion trend: Skinny παντελόνια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ