2013-02-23 00:14:04
Φωτογραφία για Συνθήκες ασφυξίας στα επιχειρηματικά δάνεια
Πάνω από 120.000 επιχειρηματικά δάνεια, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στο «κόκκινο», καθώς έχει παρέλθει το 3μηνο της καθυστέρησης των πληρωμών τους.

Πρόκειται για νούμερο - ρεκόρ, το οποίο προκύπτει από εκτιμήσεις αρμοδίων στελεχών από το κομμάτι της τραπεζικής πίστης και δείχνει την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει το επιχειρείν στην χώρα μας, λόγω, κυρίως, της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που έχει ενσκήψει την τελευταία τριετία.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι άλλα 20.000 επιχειρηματικά δάνεια βρίσκονται ένα βήμα πριν να «κοκκινίσουν» και αυτά, γεγονός το οποίο επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη αρνητικό κλίμα.

Αν η εξέλιξη αυτή, τελικώς, δεν αποφευχθεί, τότε 150.000 δάνεια από το κομμάτι της επιχειρηματικής πίστης θα έχει κριθεί επισφαλές δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας στην αγορά.

Και βεβαίως απειλώντας το ίδιο το τραπεζικό σύστημα, το οποίο, την ίδια ώρα έχει να αντιμετωπίσει άλλα, περίπου 200.000 στεγαστικά δάνεια τα οποία έχουν επίσης καταστεί «κόκκινα» εδώ και κάμποσο καιρό.

Για την ιστορία, άλλα 100.000 της ίδιας κατηγορίας βρίσκονται ένα βήμα πριν το «κοκκίνισμα», κάνοντας ακόμα πιο δύσκολες τις συνθήκες στην αγορά.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ