2013-02-24 18:41:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Ο απίθανος τρόπος με τον οποίο Πατρινός εντόπισε το κλεμμένο του lap top – Τώρα ανήκει σ’ έναν Αλγερινό!
Είναι από τις ιστορίες που όταν τις ακούς κρατάς «μικρό καλάθι» καθώς φαίνεται απίθανη και υπερβολική, είναι όμως πέρα ως πέρα αληθινή. Γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας είχε πέσει, πριν από αρκετό καιρό, θύμα κλοπής Άγνωστοι είχαν σπάσει το τζάμι του τζιπ του και του είχαν αρπάξει, μεταξύ άλλων, και ένα lap top μεγάλη αξίας. Τότε είχε καταγγείλει το συμβάν στην Ασφάλεια χωρίς όμως ποτέ να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη. Το θέμα είχε ξεχαστεί, ο συμπολίτης αγόρασε άλλο lap top, το οποίο την Παρασκευή το βράδυ του παρουσίασε κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Αμέσως επικοινώνησε με φίλο του, ειδικό στους υπολογιστές, και του ζήτησε να του το φτιάξει. Ο «κομπιουτεράς» θυμήθηκε ότι του είχε εγκαταστήσει το πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης υπολογιστή κι έτσι τον ενημέρωσε πως θα έμπαινε από το δικό του κομπιούτερ για να επιδιορθώσει τη βλάβη. Πράγματι έβαλε τους κωδικούς και μπήκε στο lap top του φίλου του. Εκεί όμως τον περίμενε μια μεγάλη έκπληξη...


Τα πάντα ήταν στα Αραβικά και τα Γαλλικά ενώ ένας άγνωστος, με Αλγερινό όνομα, ήταν εκείνη την ώρα στο Facebook. Αντιλαμβάνεστε την έκπληξή του. Αμέσως επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη και από κοινού συνειδητοποίησαν ότι ο τεχνικός είχε μπει κατά λάθος στο παλιό-κλεμμένο lap top βάζοντας, χωρίς να το καταλάβει, χρησιμοπιώντας εκείνους τους κωδικούς, για την απομακρυσμένη διαχείριση.

Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τεχνικός άρχισε να κάνει έρευνα στα αρχεία του χειριστή του lap top καθώς και στον λογαριασμό του στο Facebook προκειμένου να συγκεντρώσει, όσο το δυνατόν περισσότερα, στοιχεία γι’ αυτόν.

Μάλιστα κάποια στιγμή άρχισε να επικοινωνεί μαζί του, μέσω ηλεκτρονικού μεταφραστή, στα γαλλικά εξηγώντας του ότι το υπολογιστής είναι κλεμμένος κ.α. Ο Αλγερινός νέος ιδιοκτήτης τρομοκρατήθηκε από την εξέλιξη αυτή, καθώς ο τεχνικός ήταν σε θέση να γνωρίζει ακριβώς όλες του τις κινήσεις και να του ανοιγοκλείνει προγράμματα.

Τελικά ο αλλοδαπός διέγραψε το προφίλ του στο Facebook κι έκλεισε, όσο πιο γρήγορα μπορούσε, τον υπολογιστή.

Τώρα ο συμπολίτης, που κατάφερε να καταγράψει το όνομα του Αλγερινού, σκέπτεται σοβαρά να κάνει από Δευτέρα μια επίσκεψη στην Ασφάλεια Πατρών μήπως και οι Αστυνομικοί καταφέρουν να τον βρουν αν και κάτι τέτοιο θα είναι πρακτικά δύσκολο αφού κανείς δεν γνωρίζει που μπορεί να βρίσκεται αυτή την στιγμή ο νέος κάτοχος του υπολογιστή.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πλατανιάς - ΑΕΚ 1-1 (61')
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πλατανιάς - ΑΕΚ 1-1 (61')
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ