2013-02-25 14:18:03
Φωτογραφία για Σερβία: Ασφαλή για κατανάλωση το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση
Τη διαβεβαίωση ότι το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι απολύτως ασφαλή για κατανάλωση και ότι ο πληθυσμός της... χώρας δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο, έδωσαν αξιωματούχοι της σερβικής κυβέρνησης.

Οι αρχές διενεργούν ελέγχους στο γάλα (ως πρωτογενές υλικό και ως τελικό προϊόν), τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα και τις ζωοτροφές βοοειδών και λαμβάνουν μέτρα για την αύξηση των ελέγχων στο εισαγόμενο γάλα, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες (Κτηνιατρική Υπηρεσία, Αρχή Προστασίας Καταναλωτών και Ασφάλειας Τροφίμων) θα προχωρήσουν, επίσης, σε ελέγχους για να διαπιστωθεί κατά πόσο αβάσιμες πληροφορίες ''διοχετεύθηκαν'' στην αγορά με στόχο να πλήξουν την εγχώρια γαλακτοβιομηχανία και να δημιουργήσουν συνθήκες, υπό τις οποίες η Σερβία θα μπορούσε να εισάγει ζωοτροφές, προερχόμενες από γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.


Ο υπουργός Γεωργίας της Σερβίας Γκόραν Κνέζεβιτς δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου συνεχίζουν τη διεξαγωγή ελέγχων σε φάρμες και εργοστάσια, με τη λήψη δειγμάτων τόσο από τις ζωοτροφές όσο και από το γάλα.

Στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο βιομηχανία ζωοτροφών Jabuka, στο Πάντσεβο, ο κ. Κνέζεβιτς τόνισε ότι η Jabuka είναι μία από τις 76 μεγαλύτερες βιομηχανίες ζωοτροφών στη χώρα και ένας σημαντικός εξαγωγέας. Η βιομηχανία διαθέτει δικό της εργαστήριο για τους ελέγχους των προϊόντων και παράγει, ετησίως, 80.000 τόνους ζωοτροφές.

Ο κ. Κνέζεβιτς επανέλαβε ότι οι υπεύθυνοι για το διατροφικό σκάνδαλο με την αφλατοξίνη σε γάλα θα τιμωρηθούν όπως προβλέπει ο νόμος.

Στο μεταξύ, η επικεφαλής της κτηνιατρικής υπηρεσίας Σάνια Τσελεμπιτσάνιν, στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το θέμα, τόνισε ότι οι έλεγχοι στις ζωοτροφές και το νωπό γάλα για τον εντοπισμό αφλατοξίνης, πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας χωρίς καθυστέρηση, με στόχο να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού στα γαλακτοκομικά προϊόντα.
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ