2013-03-01 17:52:04
Φωτογραφία για Πέσαν τα μάνταλα βαριά...
Γράφει ο Μήτσος ο Τούφας

Ξυπνώ και βλέπω σίδερα

στη γη στερεωμένα

και μ’ αλυσίδες σταυρωτές

τα χέρια μου δεμένα.

Πέσαν τα μάνταλα βαριά

και σκοτεινιάσαν τα κελιά.

(Β. Τσιτσάνης)

Το οποίον μάγκες ,έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης βαρύς ,να πούμε κι εκτός από κεφάλια με σηκωμένες μύτες έκοψε(?) και πρακτικές ,νοοτροπίες,χούγια και άλλα τινά σκευάσματα , που ούλα μαζί αν τα μαζώξεις κάνεις αυτό που λέμε σύστημα.

Ναι αυτό το κόλπο που γένηκε για να εξυπηρετεί κανά δυό χιλιάδες μόρτες(συν γυναιξί,τέκνοις, κουμπάροις ,φίλοις και βάλε) εις βάρος των υπολοίπων 9,5 μυρίων. Επί έτη και έτη εν ειρήνη. Με τα γνωστά αποτελέσματα.

Έπεσε ο πέλεκυς βαρύς το λοιπόν και τράνταξε το σύστημα. ''Ορέ γ@μώ!!!Ρε λες?. Κιντυνεύομεν άπασα τα λαμόγια, μακρυχέρηδες μιζαδόροι και λοιπά αγαθοεργά στοιχεία?''


Ισόβια λέει, στον ατσαλάκωτο π. δήμαρχό μας και το κοινό περί δικαίου αίσθημα ικανοποιήθηκε όσο νάναι .Κάποιοι διαδίδουν πως η πλέμπα μυρίζει για αίμα.Ψάχνεται περί θύματα, και μάρτυρες. Όχι ρε λαμόγια των ΜΜΕ και άλλων ευαγών ιδρυμάτων. Πείνα μυρίζουσι τα χνώτα της πλέμπας και αγανάκτησις. Δικαιοσύνη θέλει και ισονομία(Οποία απαίτησις!!!! ). Δεν κατέχω με τι άλλες λέξεις έχετε αντικαταστήσει τις παραπάνω δύο έννοιες, εκεί στους κύκλους σας, μαντάμ και με το μπαρντόν δηλαδής.

Βέβαια από πριν φρόντιζαν τα παπαγαλάκια του συστήματος,εργαζόμενα σκληρώς, να προκαταβάλουν αποφάσεις(κιντύνεψαν να βγάλουν τρελή και αγράμματη την οικονομική επιθεωρήτρια, να τα φορτώσουν όλα σε κατώτερο υπάλληλο κλπ)της δικαιοσύνης(ναι αυτής που της έχουμε εμπιστοσύνη όταν μας εξυπηρετεί και την μεταβάλουμε σε ρωμαϊκή'' όταν μας κάνει κόνξες )και τώρα να το δείτε μόλις ξεμουδιάσουν τα καπάνια τους ,εκ της καμπανιάς ,θ αρχίσουν ,ήδη άρχισαν, να τραγουδάνε ,''να υπερβολική η ποινή'' και να παζαρεύουν ''καμία πεντέξι χρόνια με αναστολή ήταν καλά'' και να'' αυστηρό και ολίγον άδικο το δικαστήριο'' και να ''θα δικαιωθούν στο δεύτερο βαθμό'' κλπ.

Γιατί? Μα έρχονται κι άλλοι από κοντά.Ταλέντα όλων των ειδών. Από πολιτικούς και επιχειρηματίες ως δημάρχους και δημοσιογράφους και εκδότες και άλλα παρόμοια καλοθρεμμένα καλόπαιδα. Με τάσεις να χώνουν δάχτυλα στο μέλι και τάλαντο στην απόκρυψις γενικώς. Με ισόβια δεδικασμένο ,δε λέει.'' Κάτι πρέπει να κάνουμε να πέσουμε στα μαλακά όπως και κατά το παρελθόν ,μα με νόμους περί μη ευθύνης υπουργών που αυτός ο καλός άνθρωπος, ο θεός να του δίνει κιλά και χρόνια, ο Μπένι σκάρωσε και πόσοι μα πόσοι σωθήκαν, μα με προανακριτικές επιτροπές της βουλής που μοιράζουν αβέρτα συγχωροχάρτια, μα με κωλυσιεργίες ,μην πω και τίποτα άλλο στην δικαιοσύνη , με ''εύκολες κοπάνες'' στα εξωτερικά όταν παραζόριζαν τα πράγματα (Χριστοφοράκος, Καραβέλλας κα) τη βολεύαμε ρε αδελφέ. Τώρα?

Τώρα στρίμωξαν τα πράγματα με τους από κάτω(εμάς δηλαδή)τους τσακίσαμαν και ένα τσαφ θέλουσι να μας πάρουν σβάρνα. Κόψαμε και τους μισθούς των δικαστών (μέγα λάθος, θα μας γαμήσουσι ανηλεώς ) και το χειρότερο είναι αυτή η τρόικα ,ανάθεμα την ώρα που τη βάλαμε στο κεφάλι μας , ζητεί λέει να φυλακιστούν πολιτικοί και άλλα λαμόγια. Και πως να τους πεις όχι.

Φτάσαμε στο σημείο να πέφτουν παλικάρια σαν τον Άκη , σαν τον Βασίλη τον Ατσαλάκωτο σαν τους άλλους πολιτικούς κρατούμενους του Κορυδαλλού(Μάκαρος, Λαυρεντιάδης, Μοδιστρούλας κλπ)για να χορτάσει αίμα, μπλένιο,το πόπολο. Ακούς κυρά Πόπη μου που εφτάσαμαν?''

Ομολογώ πως δεν χάρηκα που είδα τον Ατσαλάκωτο κι ότι εκπροσωπεί, αλυσοδεμένο, να στρίβει για την στενή. Αυτή η κατάντια ως έναν βαθμό,αντανακλάται και σε μένα τον κάθε Μήτσο που τους ψήφισε,τους χειροκρότησε ,τους ανέχτηκε,αν δεν τους αβαντάρησε κιόλας , έστω και εν αγνοία του. ,Κι αν δεν το έκανα εγώ τόκανε ο παραδίπλα Μήτσος και πάει λέγοντας. Εν τέλει έχουμε τους διεφθαρμένους άρχοντες ,που θέλουμε, άλλα ένοιωσα την ικανοποίηση περί την απόφασις , που ένιωσαν σχεδόν όλοι οι Έλληνες ,εκτός απ τον φωνασκόντα καραγκιόζη και τους ομοίους του, που συνέκρινε τον Παπαγεωργόπουλο με τον Κολοκοτρώνη, μια που κι ο γέρος του Έθνους για κατάχρηση δημόσιου χρήματος πήγε φυλακή. Τι να πεις σ έναν τόσο επικίνδυνα ηλίθιο?

Απ την άλλη τα κανάλια περιέφεραν τη σύζυγο του δήμαρχου(οικειοθελώς δυστυχώς) πουλώντας τη δυστυχία της. Αφήστε την ρε κοράκια στις δύσκολες στιγμές που περνάει,μπας και κατανοήσει κι αυτή ότι τα εννιά Σαββάτα που λεν και στο χωριό μου τέλεψαν. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει, τόσο καλύτερα για ούλους μας .Έφταιγε ,δεν έφταιγε , ήξερε δεν ήξερε, το πληρώνει κι αυτή με κάποιο τρόπο. Αστε, να μαζέψει τα κομμάτια της όπως κάνουν και οι συγγενείς των 3,5 χιλιάδων αυτοχείρων της κρίσης που ούτε την οικονομική άνεση έχουν να ξεπεράσουν την απώλεια, ούτε απολαμβάνουν την συμπαράσταση και την ευαισθησία σας ,ούτε κι άπλωσαν ,χώσαν λέγεται κι αλλιώς, το χέρι τους σε δημόσιο χρήμα ,ούτε και το παίξανε θύματα σκευωριών και πολιτικών, ίσαα!!, διώξεων. Αϊ σικτίρ λοιπόν με τα καραγκιοζιλίκια σας. Έπεται συνέχεια νομίζω. Αμήν!!

ΥΓ. Να σκεφτείτε ρε μάγκες ότι ΤΩΡΑ θα ψηφίσουν δήμευση περιουσίας απ το κράτος σε όσους έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα. ΤΩΡΑ. Τόσον καιρό το παίζουν λάου λάου το πηγαίνεις.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ