2013-03-07 10:29:23
Φωτογραφία για Tα τελευταία συγκλονιστικά λόγια του Ούγκο Τσάβες: Δε θέλω να πεθάνω, μη μ’ αφήσετε να πεθάνω
Ήθελε απελπισμένα να ζήσει. Και το έλεγε μέχρι την τελευταία στιγμή. «Δε θέλω να πεθάνω. Σας παρακαλώ μη με αφήσετε να πεθάνω» ήταν τα τελευταία λόγια του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες Καθώς η Βενεζουέλα θρηνεί το θάνατό του, έρχονται στο φως οι τελευταίες στιγμές του Ούγκο Τσάβες. Ο 58χρονος Τσάβες πέθανε το μεσημέρι (ώρα Βενεζουέλας) της 5ης Μαρτίου από καρδιακή προσβολή. Η καρδιά του δεν άντεξε μετά από τέσσερις εγχειρήσεις για να απαλλαγεί από τον καρκίνο.

«Δε μπορούσε να μιλήσει. Αλλά ψέλλισε: δε θέλω να πεθάνω. Σας παρακαλώ μη με αφήσετε να πεθάνω» είπε ο στρατηγός Χοσέ Ορνέγα στο Associated Press. Ήταν, όπως υποστήριξε, ένας από τους ανθρώπους που έζησαν τις τελευταίες στιγμές του Τσάβες.

Η Βενεζουέλα έχει κηρύξει επταήμερο πένθος για το θάνατο του προέδρου της. Η σορός του εκτίθεται ήδη σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Στρατιωτικής Ακαδημίας του Καράκας και η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή.

Κάθε ώρα μέχρι τη στιγμή της ταφής του θα ακούγονται κανονιοβολισμοί προς τιμήν του.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν το φέρετρό του ξεκίνησε από το στρατιωτικό νοσοκομείο για το παρεκκλήσι της Στρατιωτικής Ακαδημίας, χιλιάδες κόσμου βγήκε στους δρόμους για να τον αποχαιρετίσει. Και χρειάστηκαν επτά ολόκληρες ώρες για να φτάσει η σορός του στο παρεκκλήσι. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ