2013-03-11 22:35:03
Φωτογραφία για O Γκρίλο καλεί το Δημοκρατικό Κόμμα να μην εισπράξει κονδύλια για τα εκλογικά έξοδα
Ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) Μπέπε Γκρίλο κάλεσε το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) να μην εισπράξει... την προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των εκλογικών εξόδων του.

«Χρειάζονται περισσότερες πράξεις και λιγότερα λόγια», έγραψε ο Γκρίλο στο προσωπικό του ιστολόγιο. Ο Ιταλός πολιτικός και κωμικός ηθοποιός αποφάσισε μάλιστα να αναρτήσει επιστολή που συνέταξε ο ίδιος, την οποία εάν υπέγραφε ο κεντροαριστερός υποψήφιος πρωθυπουργός Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, θα καθιστούσε επίσημη πρακτική του κόμματος την άρνηση των κρατικών χρηματοδοτήσεων.

Το PD, βάσει του ισχύοντος νόμου, δικαιούται να εισπράξει τους αμέσως προσεχείς μήνες 48 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με σχολιαστές, ο Γκρίλο «ρίχνει και πάλι το γάντι» στον Μπερσάνι, ξέροντας ότι το θέμα αυτό μπορεί να τον φέρει σε δύσκολη θέση: ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι, ο οποίος θεωρείται βέβαιο ότι θα διεκδικήσει σύντομα την ηγεσία των Δημοκρατικών, με συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση RAI τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της κρατικής στήριξης των κομμάτων.

Αντίθετα όμως, τα περισσότερα στελέχη της ηγετικής ομάδας του PD πιστεύουν ότι πρέπει να διατηρηθεί κάποια μορφή δημόσιας οικονομικής χρηματοδότησης των πολιτικών δυνάμεων.

Ο Γκρίλο από την δική του πλευρά υποστηρίζει ότι τα κόμματα πρέπει να βασίζονται μόνο στην ελεύθερη συμβολή των πολιτών που επιθυμούν να τα χρηματοδοτήσουν.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ