2013-03-12 15:28:04
Φωτογραφία για Αυτό είναι το μυστικό των «μικτών παραγωγών» στην ΕΡΤ
Η αρχή έγινε μετά το δημοσίευμα του iefimerida: «Μετά τη δικαστική έρευνα για την περιώνυμη εκπομπή της Ανθής Σαλαγκούδη «136», ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται καταγγελία και πολύ πιθανόν νέα δικαστική έρευνα για... πλαστογραφία αρχισυντάκτη. Τι ακριβώς συμβαίνει; Σε κυριακάτικη εκπομπή της ΝΕΤ ως αρχισυντάκτης εμφανίζεται νεαρός δημοσιογράφος ο οποίος όμως δεν δουλεύει πραγματικά ως αρχισυντάκτης γιατί δεν έχει τα συγκεκριμένα προσόντα. Πραγματικός αρχισυντάκτης είναι ο πατέρας του» Ακολούθησε μια εμπεριστατωμένη καταγγελία από εργαζομένους στην ΕΡΤ, στους Επιθεωρητές - Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για τη συγκεκριμένη εκπομπή η οποία είχε και άλλα σκέλη. Και την τοποθέτηση στην εκπομπή της συζύγου στελέχους της ΕΡΤ, αλλά και στο νόημα της ύπαρξης αυτής της εκπομπής, ως μικτή παραγωγή. Το καθεστώς των μικτών παραγωγών όπου οι εταιρείες αναλαμβάνουν τμήματα της παραγωγής που δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει η ΕΡΤ, επανήλθε από το περασμένο καλοκαίρι
. Στην καταγγελία αναφερόταν πως «η συγκεκριμένη εκπομπή» «δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη τεχνική υποστήριξη» εξηγώντας πως «τόσο οι παρουσιάστριές της Βάλια Πετούρη και Άννα Παπασωτηρίου, όσο και ο σκηνοθέτης της εκπομπής Γιώργος Καλοφωλιάς είναι, άλλωστε, μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ». Κι ακόμη «το στούντιο, όπως και το τηλεοπτικό υλικό που προβάλλεται διατίθενται από την ΕΡΤ η οποία ασφαλώς διαθέτει και μονταζιέρες».

Πόσο κοστίζει η εκπομπή «Επτά»; Το τελικό της κόστος είναι 148.757.45 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), με κόστος ανά επεισόδιο 5.660 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Η ΕΡΤ βάζει τις δύο παρουσιάστριες, το σκηνοθέτη και το διευθυντή παραγωγής και η εταιρεία τους δημοσιογράφους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Σε αυτούς υπάρχει και το όνομα της συζύγου, στελέχους της ΕΡΤ.

Στην καταγγελία υποστηρίζεται πως ο λόγος που επιλέχθηκε το καθεστώς μικτής παραγωγής για τη συγκεκριμένη εκπομπή ήταν «για να προσληφθούν ημέτεροι»».

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ