2013-03-12 23:46:31
Φωτογραφία για Μπαρτσελόνα - Μίλαν 4-0...
Η Μπαρτσελόνα έκανε την μεγάλη ανατροπή και νικώντας με 4-0 την Μίλαν στο "Καμπ Νόου" πήρε την ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Δύο γκολ ο Μέσι και από ένα Βίγια και Άλμπα.

Η Μπαρτσελόνα πέρασε στους "8" του Champions League νικώντας με 4-0 την Μίλαν στο "Καμπ Νόου", κάνοντας την μεγάλη ανατροπή.

Οι Καταλανοί στο ημίχρονο με δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι είχαν ισοφαρίσει το 2-0 του πρώτου αγώνα, ενώ το 3-0 έκανε ο Νταβίντ Βίγια στο 55' και το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 92' ο Τζόρντι Άλμπα.

Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα στο "Καμπ Νόου" η Μπαρτσελόνα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με "δράστη" τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός έκανε το "ένα-δύο" με τον Τσάβι και με εξαιρετικό αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στο "γάμα" του Κρίστιαν Αμπιάτι, ο οποίος έμεινε "άγαλμα".

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που πετυχαίνει ο Μέσι στην καριέρα κόντρα σε ιταλική ομάδα, χωρίς αυτό να είναι από πέναλτι, καθώς είχε πετύχει 3 κόντρα Μίλαν και όλα ήταν από τα 11 βήματα.


Η πρώτη φορά που έγιναν απειλητικοί οι "ροσονέρι "ήταν στο 9' με το σουτ του Στεφάν Ελ Σααραουί μέσα από την περιοχή να είναι αδύναμο και να καταλήγει στην αγκαλιά του Βίκτορ Βαλντές.

Στο 13ο λεπτό ο Αμπιάτι έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε δυνατό σουτ του Ινιέστα, η μπάλα μάλιστα εν συνεχεία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Μέσι ακολούθησε την φάση, έκανε την κοντινή κεφαλιά, αλλά αστόχησε.

Ο Ιταλός πορτιέρο στο 17' απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα ένα ακόμη δυνατό σουτ, αυτήν την φορά του Τσάβι και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ελ Σααραουί έφυγε στο 34' στην αντεπίθεση από αριστερά και προτίμησε να σουτάρει από πλάγια, αντί να πασάρει, με τον Βίκτορ Βαλντές να μπλοκάρει εύκολα.

Η Μίλαν έχασε στο 38' μία ανεπανάληπτη ευκαιρία, καθώς μετά τραγικό λάθος του Χαβιέρ Μαστσεράνο ο Μ'Μπαγ Νιάνγκ βγήκε τετ-α-τετ με τον Βαλντές, πλάσαρε, αλλά η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του δεξιού δοκαριού του Ισπανού πορτιέρο.

Ένα λεπτό μετά ήρθε η τιμωρία για την αστοχία του Νιάνγκ, καθώς στο 39' ο Λιονέλ Μέσι με σουτ από το ύψος της περιοχής σκόραρε ξανά και έκανε το 2-0, μετά το λάθος του Αμπροζίνι και την πάσα του Ινιέστα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο η Μπαρτσελόνα σκόραρε στην πρώτη της ευκαιρία, με τον Νταβίντ Βίγια στο 55' να κάνει το 3-0.

Ο Ινιέστα έδωσε στον Τσάβι, αυτός έκανε την πάσα στον Βίγια μέσα στην περιοχή και ο Κεβίν Κονστάν δεν κατάφερε να κόψει με την προβολή του, ο Ισπανός στράικερ κοντρόλαρε με την άνεσή του και με εξαιρετικό αριστερό πλασέ νίκησε τον Αμπιάτι για το 3-0.

Η Μίλαν κατάφερε να απειλήσει ξανά στο 82', όταν από την κοντινή πάσα του Μπόγιαν Κρκιτς ο Ρομπίνιο πλάσαρε από κοντά, αλλά με τάκλιν πρόλαβε ο Τζόρντι Άλμπα και έκοψε.

Από μπαλιά του Αλέξις Σάντσες ο Τζόρντι Άλμπα βρήκε τετ-α-τετ στο 92ο λεπτό και πλάσαρε σωστά τον Κρίστιαν Αμπιάτι, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο (77' Πουγιόλ), Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (84' Αντριάνο), Βίγια (75' Αλέξις Σάντσες), Μέσι.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Σαπάτα, Μεξές, Κονστάν, Αμπροζίνι (60' Μουντάρι), Μοντολίβο, Φλαμινί (75' Μπόγιαν Κρκιτς), ΚΠ Μπόατενγκ, Μ'Μπαγ Νιάνγκ (60' Ρομπίνιο), Ελ Σααραουί.

 

http://www.sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ