2013-03-13 14:30:04
Φωτογραφία για «Ο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος!»
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, μίλησε για τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι στην ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Διαμαντίδη στο επίσημο περιοδικό της «Θύρας 13»:

Για τη μεταγραφή του που πραγματοποιήθηκε το 2004 και τι έπαιξε ρόλο σε αυτή:

«Κοίτα το 2001 δεν ήταν κάτι το ουσιαστικό. Εγώ δηλαδή δεν είχα κάποια ενημέρωση ή κρούση από την ομάδα. Το 2004 έληξε το συμβόλαιό μου με τον Ηρακλή, είχα μία πρόταση αρκετά καλή από τον Παναθηναϊκό την οποία σκέφτηκα πολύ σοβαρά. Σίγουρα για να έρθεις σε μία ομάδα εξετάζεις πολλά πράγματα. Είχα στο μυαλό μου ότι θα είναι δύσκολα και ότι θα ερχόμουν σε μία ομάδα με μεγάλες απαιτήσεις. Μια ομάδα η οποία είναι πρωταγωνίστρια σε Ελλάδα και Ευρώπη με πολλούς καλούς παίκτες και καταξιωμένο προπονητή. Ο Ολυμπιακός δεν θα έλεγα τι ακούστηκε. Ήταν περισσότερο φιλολογικό το ενδιαφέρον γιατί είχαν κάποια προβλήματα εκείνη την περίοδο και αποφάσισα να έρθω στον Παναθηναϊκό. Ευτυχώς από ότι αποδεικνύεται πήρα τη σωστή απόφαση και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό».


Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

«Για τον κ. Ομπράντοβιτς ότι και να πω είναι λίγο. Όλος ο κόσμος ξέρει ποιος είναι ο κύριος Ομπράντοβιτς και τι έχει προσφέρει στο χώρο. Ο καλύτερος προπονητής που υπάρχει. Για μένα ήταν τρομερή εμπειρία η συνεργασία μαζί του. Τρομερό σχολείο, έμαθα πάρα πολλά όχι μόνο στο μπασκετικό κομμάτι στο οποίο με ωφέλησε πάρα πολύ αλλά και σαν χαρακτήρας ήταν απίστευτος. Ένας άνθρωπος τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ πολύ και ήταν χαρά και τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί του»

Για τις αλλαγές στην ομάδα το καλοκαίρι:

«Τα πράγματα το καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολα. Η ομάδα άλλαξε εντελώς έμεινα μόνο εγώ και ο Κώστας Τσαρτσαρής. Άλλαξαν τα 10/12 της ομάδας, άλλαξε το προπονητικό τιμ και μπήκαμε σε μία φιλοσοφία να πάμε βήμα βήμα. Δεν ξεκινήσαμε με τη φιλοσοφία ότι πρέπει να πάμε στο Φάιναλ Φορ, αλλά πάμε παιχνίδι με παιχνίδι για να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Ήδη κατακτήσαμε το Κύπελλο, στο Πρωτάθλημα έχουμε μείνει λίγο πίσω, αλλά θα παλαίψουμε για το καλύτερο δυνατό όπως και στην Ευρώπη. Η φιλοδοξία μας, όλων όσων είμαστε στην ομάδα, είναι να διατηρήσουμε τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Για αυτόν τον στόχο παλεύουμε καθημερινά»

Για το εάν θα φωνάξει κάποιον για να σηκώσει μαζί του το Ευρωπαϊκό σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός πάρει το Ευρωπαϊκό:

«Δεν θέλω να βλέπω τόσο μακριά. Είπαμε και πριν πως πάμε βήμα βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι. Η ομάδα φέτος δεν είναι δομημένη έτσι ώστε να πεις ότι είναι από τα φαβορί για να πάει στο Φάιναλ Φόρ, όπως συνέβαινε άλλες φορές. Έχουμε μπροστά μας έναν γύρο για να παλέψουμε ώστε να προκριθούμε στην επόμενη φάση και από εκεί και πέρα να δούμε μέχρι που φτάνουν οι δυνατότητες μας».

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άκαρπη η συνάντηση ΣΕΕΝ - ΠΝΟ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άκαρπη η συνάντηση ΣΕΕΝ - ΠΝΟ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ