2013-03-13 14:25:03
Φωτογραφία για Εξακολουθούν να καταβάλλουν οι εργαζόμενοι εισφορές υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ(;)
από το Γραφείο Τύπου

Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη

Το ζήτημα των εισφορών υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ και αν αυτές εξακολουθούν να καταβάλλονται σύμφωνα με αναφορές ασφαλισμένων, τη στιγμή που οι Οργανισμοί έχουν καταργηθεί, αναδεικνύει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση.

Στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με Α.Π Φ.80000/27047/1800, «Κατάργηση εργοδοτικής εισφοράς υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ» αναφέρεται ότι: «καταργείται η εργοδοτική εισφορά υπέρ των καταργηθέντων πλέον Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) συνολικού ποσοστού 1,10% (0,35% και 0,75%). Η Διάταξη αυτή έχει εφαρμογή από 1.11.2012».

Ωστόσο, όπως αναφέρει στην παρέμβασή του ο κ. Λ. Αυγενάκης: «σε πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο, γίνονται αναφορές ότι οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να καταβάλλουν εισφορές υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ, την στιγμή που ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας έχει καταργηθεί
. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εργαζόμενοι: «εδώ και ένα χρόνο, παρά το κλείσιμο των δύο οργανισμών, παρά το ότι δεν παρέχουν καμία παροχή στους εργαζόμενους, συνεχίζουμε να πληρώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές και δεν ξέρουμε πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα».

Τέλος, ο Βουλευτής Ηρακλείου, ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό, εάν πράγματι κρατούνται εισφορές υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ και για ποίο λόγο, τη στιγμή που έχουν καταργηθεί εδώ και ένα χρόνο οι οργανισμοί. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ