2013-03-15 20:01:07
Φωτογραφία για Flashback σε ότι αγαπήσαμε !!!
Οι Locomondo ή Λοκομόντο (Loco + mondo = τρελός κόσμος,από την ισπανική λέξη "loco", που σημαίνει τρελός και την ιταλική λέξη "mondo", που σημαίνει κόσμος) είναι ελληνικό μουσικό συγκρότημα, που έχει τις ρίζες του στην Αθήνα και ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2001.Συνδυάζουν τη ρέγκε, τη σκα και τη λάτιν μουσική. Οι στίχοι των κομματιών τους είναι γραμμένοι, κυρίως, στην ελληνική και την αγγλική. Έχουν παίξει με συγκροτήματα, όπως οι Skatalites, οι Chumbawamba και οι Ska Cubano και με καλλιτέχνες όπως ο Μανού Τσάο.

2001-2006 Ίδρυση Η συνάντηση του Μάρκου Κούμαρη και του Γιώργου Βαρνάβα κατά τη στρατιωτική τους θητεία, καθώς και οι παρόμοιες μουσικές τους επιρροές και κατευθύνσεις, είχε ως αποτέλεσμα την ίδρυση αυτού του ρέγκε συγκροτήματος, αρχικά, με το όνομα Urbana (αστικός).

Ένας τρελός κόσμος Ο πρώτος τους δίσκος, κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2004, με τίτλο Ένας τρελός κόσμος,ο οποίος πήγαζε από το όνομά τους Έτσι, ξεκίνησαν μια πανελλαδική περιοδεία. Κάποια από τα τραγούδια τους, ακούγονταν στο ελληνικό ραδιόφωνο, ενώ το κομμάτι Στην Αθήνα, βρέθηκε στη λίστα του Radio France Internationale, για διάστημα δύο μηνών.


12 μέρες στην Τζαμάικα Το 2005, ο τρομπονίστας των Skatalites, Βιν Γκόρντον, προσκάλεσε τους Locomondo ατην Τζαμάικα, για την ηχογράφηση του νέου τους δίσκου, κάτι που επηρέασε σημαντικά τον ήχο τους. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, κυκλοφόρησε ο δίσκος 12 μέρες στην Τζαμάικα. Ο δίσκος αυτός, μπήκε στα ελληνικά τσαρτ, τον Αύγουστο του 2005.Το κομμάτι, το οποίο ξεχώρισε, ήταν η διασκευή του τραγουδιού του Μάρκου Βαμβακάρη, Φραγκοσυριανή η οποία χρηιμοποιήθηκε στην ταινία Soul kitchen, του Τουρκο-γερμανού σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν.Το 2006, έκαναν μια καλοκαιρινή περιοδεία σε τριάντα ελληνικές πόλεις. Οι συναυλίες τους αυτές, είχαν μέσο όρο προσέλευσης 600 άτομα.

Locomondo Live! CD 2009 To 2009, κυκλοφόρησε ο διπλόςδίσκος Locomondo Live! CD 2009,ο οποίος περιείχε ηχογραφημένο υλικό από τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές συναυλίες του συγκροτήματος, σε Ελλάδα και εξωτερικόκαι έγινε χρυσός.Τα διασημότερα κομμάτια, τα οποία συμπεριλήφθησαν στο δίσκο ήταν τα: Μαγικό χαλί, Balkan Orgy, Χέρια σαν κι αυτά και διασκευές, όπως το Redemption Song του Μπομπ Μάρλεϋ, το L' ombelico del mondo του Τζοβανόττι και το Mala Vida του Μανού Τσάο.

Best of Το 2011,κυκλοφόρησε ο δίσκος Best of από τους Locomondo. Συμπεριελάμβανε δεκαπέντεκομμάτια από τις προηγούμενες κυκλοφορίες τουςκαι ήταν ο πρώτοςπου ήταν διαθέσιμος -εκτός της ελληνικής-, στη γερμανική,στην αυστριακή και την ελβετική αγορά. Στο δίσκο αυτό υπήρχε μια ρέγκε διασκευή του πολύ γνωστού γερμανικού κομματιού, Griechisch Wein, που σημαίνει ελληνικό κρασί και είχε συνθέσει ο Ούντο Γέργκενς, το οποίο αφηγείται τη ζωή του Έλληνα μετανάστη, μέσα από τα μάτια του Γερμανού αστού. Στους στίχους προστέθηκε μια επιπλέον στροφή από το Μάρκο Κούμαρη στα ελληνικά.

Ιδεολογία Σύμωνα με τα μέλη των Locomondo, το συγκρότημα είναι υπέρ της ζωής του έρωτα και κατά των εξαρτήσεων. Το κομμάτια τους αφορούν, συνήθως, προσωπικές εμπειρίες τους, θέματα που απασχολούν τους νέους (έλλειψη ευκαιριών), την τηλεόραση, τον έρωτα και, γενικότερα, καθημερινά προβλήματα.

Δισκογραφία Ένας τρελός κόσμος (2004)12 μέρες στην Τζαμάικα (2005)Me wanna dance (2007)Το γαμήλιο πάρτυ (2008)Locomondo Live! CD 2009 (2009)Best of (2011)

Απο τους locomondo εμείς επιλέξαμε να ακούσουμε το..

Καλλιτέχνης: Locomondo

Δίσκος:  To γαμήλιο πάρτυ (2008)

Vdclp: Το γαμήλιο πάρτυ
  
tosokaki.blogspot.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ