2013-03-22 13:30:09
Φωτογραφία για Ο... Ιμπραΐμοβιτς της Σερβίας!
Ο Μάρκο Στσέποβιτς βρίσκεται στο ραντάρ του Ολυμπιακού και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον υψηλόσωμο 21χρονο επιθετικό, ο οποίος έχει βρεθεί στο επίκεντρο για το ταλέντο , αλλά και για το ταμπεραμέντο του!

Ο προπονητής της Εθνικής Σερβίας, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, ξεχώρισε δύο ταλαντούχους παίκτες από τη χώρα του σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από περίπου έξι μήνες. Ο Ένας ήταν ο Λάζαρ Μάρκοβιτς, τον οποίο χαρακτήρισε ως ένα κορυφαίο προϊόν της σχολής της Παρτιζάν. Ποιος ήταν ο άλλος; «Υπάρχει και ο Στσέποβιτς, ένας χαρισματικός ταλαντούχος επιθετικός που έχει όλα τα φόντα να πετύχει. Μοιάζει με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς»! Ο ύψους 1.90 Σέρβος φορ ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό και όπως έγραψε το gazzetta.gr, αποτελεί τον βασικό στόχο του Ντάρκο Κοβάσεβιτς στο σούπερ ντέρμπι της Σερβίας με την Κροατία. Ένας νεαρός με τρομερό ταλέντο, ο οποίος όμως έχει βρεθεί στην επικαιρότητα και για άλλους λόγους. Όπως, άλλωστε, και ο Ζλάταν!


Μαζί με τον Νάστασιτς

Ο Μάρκο Στσέποβιτς υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα της Παρτιζάν το καλοκαίρι του 2010, μαζί με τους Ντάρκο Μπράσανατς και Ματίγια Νάστασιτς και έχοντας κάνει το «αγροτικό» του στην Τελεόπτικ με 11 γκολ σε 36 εμφανίσεις. Ο πρώτος είχε ήδη συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Ο Νάστασιτς, όμως, ήταν ο πρώτος από την παρέα που έκανε το βήμα για το εξωτερικό, με τη Φιορεντίνα να τον αποκτά και στη συνέχεια να τον πουλά στη Μάντσεστερ Σίτι. Για τους «Βιόλα», οι οποίοι έχουν πολύ καλή σχέση με την σερβική ομάδα, είχε ακουστεί και το όνομα του Στσέποβιτς, ωστόσο η περίπτωσή του δεν προχώρησε Τρομερό ξεκίνημα

Η πρώτη του χρονιά στην Παρτιζάν, σε ηλικία 19 ετών, ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Οκτώ γκολ, τέσσερα στο Πρωτάθλημα και τέσσερα στο Κύπελλο και συμμετοχή στα προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ, πριν συμπληρωθεί ο Νοέμβριος. Στο ματς με την Πιούνικα για τα προκριματικά της διοργάνωσης έκανε, άλλωστε, το ντεμπούτο του. «Παίρνω μεγάλη αυτοπεποίθηση και ποτέ δεν αμφέβαλα ότι θα έχω πρόβλημα να προσαρμοστώ στην πρώτη ομάδα. Το πιστεύω και θέλω να τελειώσω τη χρονιά με 15 γκολ», τόνιζε, με τους έμπειρους Σάσα Ίλιτς και Μλάντεν Κρστάιτς να τον έχουν πάρει από κοντά και να τον συμβουλεύουν. Εν τέλει έμεινε στα 10 τέρματα, ωστόσο είχε ήδη προκαλέσει θόρυβο. Ο υψηλόσωμος πιτσιρικάς αποδείκνυε ότι έχει μέλλον, δείχνοντας ότι μπορεί να ανταποκριθεί τόσο ως κλασικός επιθετικός, όσο και περιφερειακός, πίσω από τον στράικερ στο 4-5-1, αφού είναι καλός με την μπάλα στα πόδια.

Η κόντρα με τον προπονητή 

Τον Νοέμβριο του 2011, ο Αλακσάνταρ Στανόγεβιτς... εξόριζε τον Μαρκο Στσέποβιτς μαζί με τον Νεμάνια Τόμιτς από την πρώτη ομάδα. Αφορμή αποτέλεσε η νίκη με 4-2 επί της Τσουκαρίτσκιμ, με τους δύο παίκτες να ερωτώνται για τους λόγους και να... δηλώνουν άγνοια, τονίζοντας ότι απόφαση του προπονητή είναι γελοία! Ο Στσέποβιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή στο 64' και ενώ το σκορ ήταν 4-0 και η αγωνιστική του συμπεριφορά εξόργισε τον προπονητή του. «Η συμπεριφορά τους δεν αρμόζει στην ασπρόμαυρη φανέλα», τόνιζε, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει για το αν θα τους πουλήσει. Μάλιστα έκανε τη σύγκριση με πιο μεγάλους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι όταν έχαναν την μπάλα την κυνηγούσαν, σε αντίθεση με τον πιτσιρικά. Τελικά τον κράτησε...

Η κόντρα με τους οπαδούς

Ο Στσέποβιτς πέτυχε κάτι πάρα πολύ σπάνιο. Να πετυχαίνει γκολ και να αποδοκιμάζεται από του ίδιους τους οπαδούς της ομάδας του! Αιτία ήταν ότι κάποιοι από την ανατολική κερκίδα τον «έκραζαν» συνεχώς, με τις αποδοκιμασίες να ξεκινούν από τον αποκλεισμό από τη Γκενκ στην Ευρώπη με το 1-1 μέσα στη Σερβία, όπου του καταλόγιζαν ότι έχασε εύκολες ευκαιρίες και να φτάνουν σε σημείο... κραξίματος όποτε ο παίκτης ακουμπούσε τη μπάλα. Έτσι, όταν σκόραρε στο παιχνίδι με τη Σμεντέρεβα μετά από λίγο καιρό, έτρεξε προς την πλευρά τους και έφερε το δάχτυλό του στο στόμα, προστάζοντας τον κόσμο να σιωπήσει!

Φυσικά, η κίνησή του αυτή προκάλεσε περισσότερες αντιδράσεις, με τον ίδιο να απολογείται: «Συγγνώμη που πλήγωσα τους οπαδούς. Έχω ένα πρόβλημα με 2-3 από την ανατολική κερκίδα που συνεχώς με αποδοκιμάζουν, ακόμα και κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης. Μετανιώνω για ότι έκανα».Ο προπονητής του, Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, τον άφησε εκτός από το επόμενο παιχνίδι, υπήρχε η φημολογία ότι ίσως αποτελέσει παρελθόν, ωστόσο τελικά τον στήριξε. Οι οπαδοί του καταλογίζουν... ραθυμία μέσα στο γήπεδο και ότι πολλές φορές δεν είναι συγκεντρωμένος στην τελική προσπάθεια.

Ο τραυματισμός

Τον Φεβρουάριο του 2012 ο Μάρκο τραυματίστηκε στο γόνατο. Αν και αρχικά οι γιατροί δεν είχαν αντιληφθεί ότι είχε υποστεί τόσο μεγάλη ζημιά, η αρθροσκόπηση στην οποία υποβλήθηκε έδειξε ότι έχουν πειραχτεί οι χιαστοί και ότι χρειάζεται επέμβαση.Στις 16 του Φεβρουαρίου χειρουργήθηκε στο Βερολίνο,με τους γιατρούς να τονίζουν ότι θα μείνει εκτός δράσεις για περίπου 4 μήνες. Ο τότε προπονητής της Παρτιζάν, Αβραάμ Γκραντ, αφού τόνισε ότι ο Στσέποβιτς είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει δει, του ευχήθηκε καλή ανάρρωση και υποστήριξε ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Επέστρεψε στις 15 Σεπτεμβρίου του 2012, περνώντας ως αλλαγή στο ματς με την Χάιντουκ Κούλα και δείχνει ότι έχει αφήσει οριστικά στο παρελθόν το πρόβλημα με το γόνατο.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σ.Ο.Α.Α.: Περί αγώνων ο λόγος...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σ.Ο.Α.Α.: Περί αγώνων ο λόγος...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ