2013-03-26 11:46:32
Φωτογραφία για Kεράσια με 110 ευρώ το κιλό... μόνο!
Πρόκειται για μια συγκεκριμένη παραγωγή κερασιών με την εμπορική ονομασία «Glamour», σε ισπανικά θερμοκήπια όπου η τιμή τους μοιάζει με την τιμή του χρυσού, αφού φτάνει σήμερα μέχρι και τα 110 ευρώ το κιλό Η παραγωγή αυτή ξεκίνησε πειραματικά το 2002 και μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία, καθιερώθηκε στις ευρωπαϊκές αγορές και τις αγορές σε τρίτες χώρες, ως το πιο ακριβό εμπορικό σήμα, ιδιαιτέρως σε ότι αφορά τα κεράσια.

Την πατέντα καθιέρωσε ο διευθυντής της εταιρείας Sat Edoa κ. Oscar Ortith, εδώ και δύο χρόνια, και όσο κι αν προσπάθησαν κι άλλες εταιρείες να τον μιμηθούν, δεν τα κατάφεραν τόσο καλά όσο ο ίδιος.

Τα κεράσια «Glamour», που οπτικά διαφέρουν από τα συνηθισμένα μόνο στο μέγεθος, παράγονται και φέτος σε εγκαταστάσεις θερμοκηπίων που καλύπτουν πάνω από 50.000 τετραγωνικά και η παραγωγή αναμένεται να ξεπεράσει τους 75 τόνους.

Χωρίζονται σε δύο βασικά μεγέθη το μικρό και το μεγάλο από 22 χιλιοστά μέχρι 32, οι παραγωγοί τους ισχυρίζονται ότι είναι μοναδικά στη γεύση και την ποιότητα τους και η τιμή τους πιάνει από 20 έως 110 ευρώ το κιλό, χωρίς να έχουν ιδιαίτερα υψηλότερο κόστος από τη συνηθισμένη παραγωγή.

Η αγορά που τα απορροφά κυρίως είναι η Ρωσική, ενώ στην Ισπανία όπου παράγονται και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η ζήτηση είναι μικρή λόγω της κρίσης... Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ