2013-03-26 15:29:02
Φωτογραφία για Το προφυλακτικό της νέας γενιάς!
Ο Μπιλ Γκέιτς μέσω του Gates Foundation, σε μία ακόμη διαφορετική πρωτοβουλία, προσπαθεί να βρει εκείνον που θα κατασκευάσει το «προφυλακτικό της επόμενης γενιάς».

100.000 δολάρια προσφέρονται σε εκείνον που θα μπορέσει να βελτιώσει το υπάρχον concept των προφυλακτικών, το οποίο ελάχιστα έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας «έξυπνες» και καινοτόμες ιδέες που θα μπορέσουν να κάνουν τα προφυλακτικά ακόμη πιο δημοφιλή, ωθώντας τους ανθρώπους να τα χρησιμοποιούν περισσότερο.

Το Ιδρυμα Gates, μέσω του «Grand Challenges in Global Health Program», αναζητά οποιονδήποτε -φοιτητή, ερευνητή ή επιχειρηματία- καταφέρει να δημιουργήσει ένα νέο concept προφυλακτικών με χαρακτηριστικά που θα αυξήσουν την ευκολία στη χρήση για άνδρες και γυναίκες (έχοντας, για παράδειγμα, καλύτερη συσκευασία ή σχέδια που είναι ευκολότερο να εφαρμοστούν σωστά). Επιπρόσθετα, το να έχουν τη δυνατότητα να υπερβούν διάφορα πολιτισμικά εμπόδια, είναι επιθυμητό.

Το Gates Foundation έχει λάβει στο παρελθόν πολλές πρωτοβουλίες με στόχο την εξάλειψη της φτώχειας αλλά και την αύξηση πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη. Πριν λίγο καιρό, μάλιστα, είχε βραβεύσει, με 100.000 δολάρια επίσης, τον εφευρέτη μίας καινοτόμας τουαλέτας.

www.newsbomb.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ