2013-03-27 07:27:04
Φωτογραφία για Ποια καλλυντικά είναι απαραίτητα
Δεν χρειάζεται να ζαλίζεις το κεφάλι σου, για το ποια είναι τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις.

Μπορεί ακόμα κι αν έχεις ωραία επιδερμίδα, να έχεις μια μικρή σύγχυση σχετικά με το τι πραγματικά χρειάζεσαι σε καθημερινή βάση και με το τι είναι τελικά περιττό. Διάβασε προσεκτικά τις συμβουλές του Δόκτωρ Joshua Zeichner, δερματολόγου από τη Νέα Υόρκη και υπεύθυνου της κλινικής έρευνας στην κοσμετολογία στο ιατρικό κέντρο Mt. Sinai, που δίνει τις απαντήσεις που έψαχνες τόσο καιρό στο βασανιστικό ερώτημα, τι απ΄ όλα χρειάζεσαι πραγματικά.

Κρέμα ματιών: δεν είναι απαραίτητη ειδικά αν είσαι στα είκοσι, αφού καλά θα κάνεις να εστιάσεις περισσότερο στη πρόληψη των ρυτίδων και τη γήρανση που προκαλείται από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Από τα τριάντα και μετά μπορείς να ψάξεις για μια κρέμα ματιών που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Αν τα μάτια σου φαίνονται μονίμως πρησμένα προτίμησε μια κρέμα με καφεΐνη ενώ αν το δέρμα κάτω από τα μάτια σου είναι λεπτό με μικρές ρυτίδες διάλεξε μια κρέμα με κολλαγόνο.


Ορός: Ανάλογα με τον τύπο δέρματος σου, καλά θα κάνεις να χρησιμοποιείς τον ορό σαν ειδική «θεραπεία» κάποιου προβλήματος. Για ώριμες επιδερμίδες, ένας ορός κατά της γήρανσης του δέρματος μαζί με την κρέμα νυκτός θα κάνει τη δουλειά. Αν έχεις ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα χρησιμοποίησε έναν ορό με υαλουρανικό οξύ για να το καταπραΰνεις, ενώ για καθημερινή χρήση ταίριαξε έναν αντιοξειδωτικό ορό με την αντηλιακή σου κρέμα για μεγαλύτερη προστασία.

Τονωτική λοσιόν: είναι εντελώς περιττή και αχρείαστη, εκτός κι αν έχεις πολύ λιπαρό δέρμα. Σε διαφορετική περίπτωση μην την χρησιμοποιείς αφού κάνει πιο ξηρό το δέρμα σου, ακόμα και αν δεν έχει αλκοόλ.

Κρέμα πριν από τη βάση του μακιγιάζ: Αν το δέρμα σου είναι λιπαρό τότε πες ναι στην κρέμα πριν από το μακιγιάζ σου αφού παίζει τεράστιο ρόλο στην λάμψη του προσώπου σου. Το βασικό είναι πως βοηθάει στην απορρόφηση της λιπαρότητας από το πρόσωπό σου. Για να μην την αγοράσεις ξεχωριστά όμως, πάρε εξαρχής μια κρέμα ΒΒ, η οποία περιέχει τα συστατικά της και λάμψε στην στιγμή.

Ενυδατική κρέμα: σχεδόν όλες οι γυναίκες την χρειάζονται! Αν το δέρμα σου είναι νεανικό και φρέσκο τότε δεν είναι και απαραίτητο να τη βάζεις όλο το χρόνο. Παρόλα αυτά η ενυδατική σου μόνο καλό μπορεί να κάνει στο δερματάκι σου, αφού η αλήθεια είναι πως θα απολαύσεις σίγουρα τα οφέλη της πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Αντηλιακή κρέμα: οπωσδήποτε και πάντα! Ίσως το μοναδικό προϊόν που δεν πρέπει ποτέ να αποχωρίζεσαι! Είτε έχεις σκουρόχρωμη είτε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα δεν έχει καμία σημασία γιατί και πάλι εκτίθεσαι στην ακτινοβολία UV. Πολύ γνωστοί οι κίνδυνοι της, όπως η πρόωρη γήρανση, η εμφάνιση μαύρων κηλίδων στο δέρμα και οι αυξημένες πιθανότητες για καρκίνο του δέρματος είναι οι πιο “τραβηγμένες” επιπτώσεις της μη χρήσης της αντηλιακής σου αλλά μην ξεχνάς πως ειδικά σε μια χώρα σαν την δική μας η αντηλιακή είναι απαραίτητη συνέχεια και λειτουργεί και σαν αντιγηραντική! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θάνατος ψαρά στη Λέρο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θάνατος ψαρά στη Λέρο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ